- Morgan og Ngoo har imponert

Førstelagstrener Mike Marsh slår fast at de unge spissene Adam Morgan og Michael Ngoo har gjort det svært bra på trening med førstelaget denne uken.

Duoen ble kalt opp til å trene på Melwood under landskampuken, og nå som Fabio Borini er ute i tre måneder kan dette bety at de får sjanser på førstelaget i tiden som kommer.

- Landskampukene er gode tider for de unge spillerne, da de får sjansen til å imponere manageren. Dersom vi trenger å hente opp spillere fra akademiet vil vi gjøre det. Men det er en fin balansegang, da du ikke ønsker å spille med mange unge spillere samtidig. De spillerne som er i troppen for øyeblikket gjør det veldig bra, men det kan komme til et punkt der du får for mange unge spillere i førstelagstroppen, og det kan gå den veien høna sparker, uttaler Marsh til Liverpoolfc.com.

- Adam Morgan var strålende for U21 mot Middlesbrough. I første omgang av den kampen var laget strålende, mens vi ble liggende litt mer bakpå etter pause fordi Middlesbrough slo tilbake. Men de gjorde det bra. Morgo spilte veldig bra i en uvant rolle på høyresiden i angrepstrioen.

- Michael Ngoo har spilt veldig bra på topp for U21, og har gjort mange mål. Adam har ligget litt bak ham. Dersom Adam får sjansen for førstelaget tror jeg ikke det vil være som spydspiss, for der har vi Luis Suarez. Derfor har vi prøvd ham ute til høyre. Når unge spillere får sjansen på førstelaget hører det til sjeldenhetene at de får spille i sentrale posisjoner. Det er normalt ute på kantene hvor de får litt mer beskyttelse at de slipper til først.

- Brendan Rodgers følger med på utviklingen til alle de unge spillerne, for førstelagstroppen er litt tynt besatt. Michael Ngoo har gjort det veldig bra. Han har scoret en rekke fine mål denne sesongen, og hans generelle spill har blitt bedre. Han trente på Melwood under landslagsuken, og imponerte alle med sine holdninger. Michael er veldig ulik de andre spillerne. Han er veldig lang, og har sin egen spillestil. Det er bra, fordi han da vil gi laget noe annet som vi ikke har fra før.

Marsh ser nå frem til dagens kamp mot Reading.

- Vi har hatt en lang pause, og ser frem til å komme tilbake i spill. Vi har som sagt hatt flere spillere fra akademiet som har trent med oss, slik at vi har fått nok spillere på trening. De spillerne som ikke spilte landskamper har fått noen gode treningsøkter. Treningene er egentlig ikke annerledes i landskampuker. Det er bare færre spillere på trening, og vi må hente opp noen spillere fra Kirkby for å få full tropp. Treningsmetodene blir ikke endret. Det er bare andre spillere.

- Nå er det viktig at vi tar vår første hjemmeseier. Vi møter Reading, og det forventes at vi skal vinne. Dersom vi spiller opp mot vårt beste, og på samme måte som vi har gjort i det siste, vil vi vinne kampen. Men vi må være skjerpet. Er vi det, er jeg sikker på at vi vil ta de tre poengene.

- Det handler om å ta vare på sjansene. Vi skaper nok sjanser, men når du har en periode der du ikke vinner hjemmekamper vil presset på spillerne bli større om vi ikke scorer de første 25 minuttene. En kamp varer imidlertid i 90 minutter, og vi er et spillende lag. Vi må vise litt tålmodig, og ikke bare rase fra A til B. Vi kan slite ut lag, være tålmodige, og om vi ikke scorer i første omgang kan vi likevel vinne kampen etter pause.

- Vi har studert flere av Readings kamper, og de er veldig direkte i stilen. De minner litt om Stoke på mange måter, da de sender ballen fremover og legger press på deg slik at du må forsvare deg. Vi vet hva vi har i vente, og vil ikke bli overrasket. De har scoret mål i mange av sine kamper. Vi vet de vil sette press på forsvaret vårt. Det er vi klar over.

- Nyopprykkede lag har gjort det mye bedre de siste årene. Det er tidlig ennå, og jeg er sikker på at tabellen ikke vil se ut som nå ved sesongslutt. Jeg husker godt at Reading vant sist de besøkte Anfield, noe som var skuffende. Vi har hatt noen slike kamper de siste årene, inkludert cupnederlaget for Reading. Vi har tapt for Northampton og slike lag. Forhåpentligvis spiller vi opp mot vårt beste i dag, og tar de tre poengene.

Reading har tidligere Liverpool-spiller Danny Guthrie i sine rekker.

- Han har gjort det veldig bra. Han forlot Liverpool til fordel for Bolton, og har siden spilt for Newcastle. Han har hatt en fin karriere. Han gikk til Reading i sommer. Han har ikke spilt de siste kampene, da Reading har byttet litt på mannskapet, men vi får se om han er i startelleveren i dag.

Marsh er selvsagt glad for at Suso signerte en ny langtidskontrakt med klubben i går.

- Det er gode nyheter for klubben og for Suso. Han har gjort det veldig bra. Han var på et stadium i karrieren der han begynte å stagnere litt på akademiet, og han ønsket å spille førstelagsfotball. Han har fått den sjansen, og han har fått en ny vår. Hans holdninger har blitt bedre, og hans spill har vært fantastisk. Tiden vil vise hvor god han blir, men han er en talentfull spiller. Han har enestående egenskaper, og håndterer ballen like bra som noen annen. Han er en spiller for de store kampene.

Ellers er Marsh godt fornøyd med at klubben har bestemt seg for å bli på Anfield, i stedet for å flytte til Stanley Park.

- Dette var det jeg foretrakk, om jeg skal være ærlig. Jeg håpet at vi ikke skulle flytte. Jeg forstår økonomien som ligger bak det å flytte til et større stadion, men Anfield er et spesielt sted, og ikke bare et stadionanlegg. Folk er gravlagt her. Det er et hellig sted for mange mennesker, og jeg håper vi blir her så lenge som mulig.