- Nå har vi sjansen til å snu en negativ trend

Liverpools seier i Blackburn på tirsdag var kun de rødes tredje ligaseier etter nyttår. Lagkaptein Steven Gerrard mener at lørdagens semifinale mot Everton er en ypperlig mulighet til å snu en negativ trend.

- Semifinalen er en flott mulighet til å forandre på stemningen. Vi er alle klar over at vi ikke har plukket nok poeng i ligaen, men ofte har vi fortjent mer enn vi har fått, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Det er grunnen til at stemningen har snudd etter ligacupfinalen. Det er alltid vanskelig å håndtere en tapsrekke når du er vant til å vinne. Man kan si at FA-cupen har vært kjærkomne avbrekk fra ligaspillet denne sesongen.

- Etter min mening vil det være en gigantisk prestasjon om vi når to finaler i samme sesong. Det er stort å spille seg frem til en finale, men du kan nå en finale med litt flaks og noen gode prestasjoner. Dersom du derimot når to finaler i samme sesong, beviser man at man er et godt lag og en god tropp. For meg ser det ut til at resultatene i ligaen har blitt alibiet for å kritisere oss. Jeg er imidlertid overbevist om at ligaplasseringen vår lyver.

Gerrard er ellers overbevist om at tredjekeeper Brad Jones vil takle presset på Wembley i Pepe Reina og Alexander Donis fravær.

- Det eneste negative med Blackburn-kampen var utvisningen. Du føler med Doni. Han har tålmodig ventet på sin sjanse, og nå mister han muligheten til å spille på Wembley. Man kunne se at han prøvde å trekke seg fra taklingen, men det var ikke så mye han kunne gjøre. Regelverket tilsier at han måtte bli vist ut.

- Men du har sympati med den store karen. Han gjorde det bra mot Villa, og måtte ha tenkt at dette var hans sjanse. Brad kunne ikke ha fått en bedre start, med en fantastisk strafferedning. Han er australsk landslagsspiller, og har spilt flere ganger i Premier League, så han har mye erfaring. Jeg er sikker på at han ikke vil skuffe oss. Semifinalen blir et stort øyeblikk for ham, ikke minst etter det han har gjennomgått på det personlige plan.