- Prosessen vil avsløre hvor mye CL betyr

Brendan Rodgers ønsket ikke å snakke med Liverpool om den ledige managerjobben på Anfield. Ian Ayre tror man vil få et innblikk i hvor mye Champions League-spill betyr når man nå skal forsøke å ansette ny manager etter Kenny Dalglish.

- Jeg antar vil vil finne ut hvilke effekt det har at vi ikke er kvalifisert for Champions League gjennom denne prosessen, sier Ayre til Press Association.

- Grunnen til at jeg ikke tror det vil ha så veldig stor effekt er at dersom du spør de fleste fotballmanagere om Liverpool er en stor klubb som de ville ha likt å jobbe for, ville de fleste svart ja, fortsetter han.

- Historien til denne klubben, det at klubben når ut til hele verden, dens supporterskare, alt vi har oppnådd og ønsker å oppnå er mer enn nok til at managerne vi ønsker oss hungrer for en slik mulighet.

- Jeg tror ikke det som nå skjer vil gjøre at eierne distanserer seg fra supporterne. Dette var en så vanskelig avgjørelse ene og alene fordi det var Kenny. Det må være opp til andre å avgjøre om Liverpool-fansen føler at eierne har distansert seg fra dem på grunn av at de har tatt en vanskelig avgjørelse i sitt forsøk på å gjenvinne klubbens storhet.

- Eierne står på for klubben og fansen, og når de er i Liverpool gjøre de seg selv tilgjengelige. I fotball trenger du en sterk vinnervilje og du må ikke være redd for å ta vanskelige avgjørelser. Fra styrets ståsted har vi to eiere med base i USA, noe distansert fra den daglige driften, men dette blir veid opp av den input jeg gir dem. Vi snakker sammen nesten daglig. De er klar over det meste som foregår i klubben, men de har muligheten til å se det hele litt mer på avstand. Vi balanserer dette med mine kunnskaper og mitt synspunkt omkring det som skjer til daglig i byen, klubben og blant våre fans.

- Jeg tror det er den beste kombinasjonen du kan ha, for du har alltid noen som følger opp dine avgjørelser og får deg til å tenke gjennom ting to ganger. Eierne gjør det med meg konstant. Jeg ser ikke avstanden til USA som noe problem.