- Spesielt forhold til FA-cupen

FA-cupen var et trofé Liverpool måtte vente helt til 1965 for å vinne. Kenny Dalglish tok de røde til topps to ganger, i 1986 og 1989, i sin forrige managerperiode i klubben.

I morgen venter Stoke i FA-cupen, og det er første gang Liverpool har vært i kvartfinalen siden de løftet trofeet forrige gang i 2006. Arsenal, Barnsley, Everton, Reading og Manchester United har alle sørget for tidlig exit etter den dramatiske finalen mot West Ham i Cardiff. Å vinne ligacupen for tre uker siden var spesielt, men FA-cupen er muligheten til å vinne en enda større cupturnering. Liverpool har hentet hjem FA-cupen syv ganger, men første triumf kom ikke før under Bill Shankly i 1965.

 - Vi måtte vente lenge på FA-cupen her, sier Kenny Dalglish til Liverpool Echo.

- Det var første trofeet som fikk klubben til å rulle under Shanks og hvor momentumet begynte å bygges opp. For oss satte FA-cupen oss på en vei som alle Liverpool-supporterne har satt pris på enten da eller siden. Kanskje den har en spesiell plass i fansens hjerter.

- Den cupen det kanskje er minst respekt for er den vi allerede har vist stor respekt for, og vi fikk vår belønning ved å vinne den. Vi går inn for å vinne hver turnering. Vi har vært på Wembley, men ønsker å reise tilbake dit.