- Spillerne var sultne på et trofé

Førstelagstrener Steve Clarke mener at Liverpool vant ligacupen fordi spillerne var sultne på et trofé.

- Dette var en god triumf for klubben, noe som selvsagt er det viktigste. Det vil også gjøre godt for spillerne, fordi vi prøver å utvikle noe for fremtiden her, sier Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Dersom folk synes dette er en fjær i hatten også for meg, så er det selvsagt fint, men først og fremst er det en fjær i hatten for spillergruppen vi har. Ligacuptriumfen viser hvor sultne de er på suksess, fortsetter han.

Clarke har vært med på å vinne sølvtøy også tidligere. Mot slutten av sin aktive spillerkarriere var han med på å vinne FA-cupen, ligacupen og UEFA-cupen med Chelsea. Senere var han som trener med på å vinne Premier League to ganger, FA-cupen og ligacupen to ganger med samme klubb.

- Jeg har kommet til en ny klubb. Jeg har kun vært her i litt over et år, og vi har vunnet et trofé allerede. Det er bra. Det var god underholdning for folk som så kampen også. Jeg var litt nervøs der jeg satt på benken.

- Når du kommer til straffesparkkonkurransen vet spillerne med seg selv hvem som ønsker å ta straffespark og hvem som ikke ønsker å gjøre det. Det er opp til dem selv, ikke til oss i trenerstaben. I en straffesparkkonkurranse handler det om å beholde roen og sette ballen i mål foran et tallrikt publikum. Heldigvis klarte vi det tre ganger.

- Jeg synes vi spilte okay i kampen. Det var vanskelig hele tiden. Vi hadde et stort press på oss. Vi kom foran til slutt, men så sluttet vi å spille de siste seks eller sju minuttene, og dermed lot vi Cardiff komme inn i kampen igjen. Cardiff skal ha honnør for at de aldri ga opp.

- Når det blir straffesparkkonkurranse er det et lotteri. Men vi viste karakterstyrke, og holdt nervene i sjakk. Nå har vi sikret oss trofeet, og det er hovedsaken.