- Spillet begynner å sitte

Joe Cole mener Liverpools spillere har utviklet en viss intuitivitet i måten å spille på. Midtbanespilleren mener at evnen å spille på uten å tenke er et kjennetegn på et suksessfullt lag.

Joe Cole synes kjemien blant Liverpool-spillerne ute på banen begynner å fungere.
- Du lærer ikke bare fra kamp til kamp, men du lærer fra dag til dag og fra minutt til minutt.  Det handler om å forstå hverandre og forstå systemet, sier Joe Cole til Liverpoolfc.com.

- Du lærer hver dag på treningsfeltet, med å jobbe med de rette tingene. Når du kommer på banen, har disse blitt innarbeidet.

 Joe Cole spilte syv år for Chelsea. Der vant han tre ligatitler og tre FA-cuper.
- Når jeg har spilt på et suksessfullt lag i karrieren, har det vært slik. Du spiller uten å tenke, fordi du har foretatt arbeidet. Jeg kan se at vi er på vei dit. Dere kan se spillerne gjøre ting uten å tenke nå. Det faller naturlig for dem uten å nøle.

- Alle tror at ting skjer over natten i fotball, men slik er det ikke. Det er mye jobb som gjøres hver dag. Supporterne må være tålmodige. De er intelligente supportere – de har sett store spillere og store lag gjennom årene - og de vet at vi beveger oss fremover. Resultatene begynner også på komme nå, noe som er viktig.

Cole er en av de mest erfarne spillere i Liverpools tropp. Ungguttene Andre Wisdom, Suso og Raheem Sterling har alle fått mye spilletid i høstsesongen.
- Vi har en flott manager her som først og fremst er en trener. Han gir dem de riktige rådene og forteller dem hva de skal gjøre. De gjør det etter boka for å være ærlig. De har vært en ære, ikke bare for førstelaget, men for alle som jobber på akademiet.

Liverpool står foran hjemmemøter med Aston Villa og Fulham, før bortekamper mot Stoke og QPR venter i romjulen. I første kamp etter nyttår står Sunderland for tur på Anfield.
- Jeg synes juleperioden er en av de viktigste periodene i sesongen. Straks man runder 2. januar, kan man se på tabellen og revurdere sin målsetting. Terminlisten har på papiret vært ganske snill mot oss i julen. Vi har en mulighet til å samle noen seirer. Når 3. januar kommer, kan vi forhåpentligvis se på tabellen og tenke på å ta oss fremover.