- Sterling og Allen trenger en pause

Brendan Rodgers innrømmer at Raheem Sterling og Joe Allen kan trenge en pause snart, etter å ha spilt sammenhengende for førstelaget siden august.

Rodgers avslører overfor Liverpool Daily Post at han er klar til å hvile Raheem Sterling. Tenåringen spilte sin 25. kamp for sesongen på lørdag. Det er mest av samtlige Liverpool-spillere. Han hadde ingen god kamp mot Aston Villa, og bar tydelig preg av hardkjøret han har vært utsatt for.

- Det er ikke tvil om at Raheem er en spiller som trenger en pause, uttaler Liverpool-manageren til lokalavisen.

- Jeg har tenkt tanken de siste par ukene. Men for å kunne hvile ham må vi ha bredde i troppen til å ta ham ut av laget og sette inn noen annen i stedet. Det er noe jeg vurderer – hvem jeg skal sette inn. Raheem er fra naturens side en veldig, veldig sterk gutt, men han trenger mental hvile også.

En annen spiller som manageren vurder å gi en pause snart, er Joe Allen. Midtbanespillerens form har hatt en nedadgående kurve den siste tiden.

- Etter å ha jobbet med Joe lenge, og sett ham i aksjon, er det ikke tvil om at også han trenger litt hvile snart. Skal jeg være ærlig, så er det flere spillere som hadde hatt godt av litt hvile nå. Spesielt mentalt.

- Vi virket litt apatiske på lørdag. Jeg vet ikke hvorfor, for dette var en av de første ukene der vi ikke har spilt midtukekamp, så slik sett kunne vi ikke ha bedt om en bedre uke.

Liverpool ligger nå på 12.plass på tabellen, etter å ha sanket kun 22 poeng på de første 17 kampene. Det er en tangering av deres dårligste statistikk siden man innførte tre poeng for seier i den engelske toppserien i 1981.

- Jeg sliter med å peke på årsaken til helgens svake prestasjon. På mange måter var dette den meste skuffende kampen jeg har vært med på siden jeg kom til klubben, sier Rodgers.

- Det vi må lære av dette er at uansett hvem du møter så må du være på hugget. Vi var ikke det. Vi slurvet med spillet vårt. Det må vi lære av.

- Forventninger er noe vi alle ønsker å oppleve, fordi vi ønsker å kjempe i toppen av tabellen. Du kan ikke ta en jobb i en klubb som Liverpool og så begynne å klage på forventningene som stilles til deg. Det er en del av jobben, som du må se på som en utfordring. Vi har gjort fremskritt hittil, og dette var det første steget i feil retning på lang tid. Du vil få slike.