- Tidlig start kan være en fordel

Brendan Rodgers tror det kan være en fordel for laget at de allerede i morgen spiller sin første kamp av betydning. Har gjort hjemmeleksa si på FC Gomel. Ligaen har førsteprioritet denne sesongen.

I morgen kl 20.00 norsk tid sparkes Liverpool sin sesong i gang for alvor, når laget møter FC Gomel i Hviterussland til den første av to kamper i 3.kvalifiseringsrunde til Europa League. 16 dager senere er det duket for første ligakamp, borte mot Steve Clarke sitt West Bromwich. Brendan Rodgers tror den tidlige starten kan vise seg å være en fordel.

- Vi jobber fortsatt med det fysiske og kampformen, men jeg tror disse kampene kan hjelpe oss og gi oss en fordel i starten av sesongen. Spillere på dette nivået elsker å konkurrere, så selv om vi jobber med å få i orden det fysiske er det en kamp av betydning, i en turnering vi ønsker å gjøre det bra i, sier Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Det er litt slitsomt at vi må ut å reise igjen, men slik er livet, og du må bare godta det. Vi ser fram til kampen, og forhåpentligvis vil det gjøre oss godt foran starten på sesongen.

Manageren sier ligaen har førsteprioritet den kommende sesongen.

- Jeg ønsker ikke å rakke ned på turneringen (Europa League), men det er ingen tvil om at ligaen er vår hovedprioritet, og at vi ønsker å komme så høyt som vi kan.

- Europa League er en turnering vi ønsker å gjøre det bra i. Om du gjør det bra betyr det at du vil måtte spille mange kamper, og forhåpentligvis vil det skje. Når du spiller for Liverpool vil hver turnering og hver kamp ha prioritet. Jeg ser aldri lenger fram enn til neste kamp, og det er i Hviterussland på torsdag, og vi ser fram til det.

Morgendagens kamp er ikke bare Brendan Rodgers sin første obligatoriske kamp som Liverpool-manager, men også første gang han leder et lag i europacup.

- Det er flott, fordi jeg vil være ute i Europa som manager for første gang. Jeg har trent yngre lag rundt i verden, men realiteten der er at det taktiske ikke betyr så mye. Forskjellen er presset rundt kampen, fordi det er på seniornivå. Men det er flott for meg, fordi alle managere må starte et sted. I mine tidligere år som manager så langt har jeg elsket hvert minutt, og nå kommer den neste utfordringen med europacupspill. Det å lede et lag som Liverpool er fantastisk.

Rodgers er godt forberedt på hva som møter han i Hviterussland.

- Vi har gjort hjemmeleksa vår. De har gjort det bra med å kvalifisere seg til denne runden. Banen ser fin ut, og de spiller et 4-2-3-1 system - men for oss er det viktigste hva vi gjør selv, og det er alltid det jeg fokuserer på. Jeg respekterer motstanderen vi møter, og undervurderer dem aldri, men jeg er en stor tilhenger av å fokusere på vårt eget spill og få mest ut av hvordan vi spiller. Dersom vi gjør det, tror jeg vi utover i sesongen har en mulighet til å vinne i alle kamper.