- Trist, sint og stolt

Liverpools administrerende direktør, Ian Ayre, sier at han både er trist, sint og stolt etter avsløringene i rapporten til Hillsborough Independent Panel.

- Jeg reagerte på tre måter da jeg hørte hva panelet hadde avslørt. Først ble jeg trist. Trist over å høre at hele tragedien kunne ha vært unngått, og over at det kunne ha vært gjort mer for å redde liv mens tragedien utfoldet seg. Min neste reaksjon var sinne. Sinne over sammensvergelsen som nå har blitt avslørt, sinne over at våre fans, familier og ofre har gått gjennom unødige lidelser i 23 år på grunn av dette. For det tredje reagerte jeg med stolthet, for jeg tror at alle forbundet med Liverpool FC kan være stolte i dag. Stolte over at familiene, våre fans over hele verden og fans av andre klubber har bidratt til det som har blitt oppnådd i dag. Den harde jobben som folk har lagt ned, hvordan folk har ofret seg, for de avsløringene som kom i dag. Det gjør oss stolte som fotballklubb, sier Ayre.

- Det er veldig viktig at hele verden får vite sannheten om det som skjedde på Hillsborough, for helt inntil nå har mange trodd på og spredd myten om at Liverpool-fans var ansvarlige for tragedien. Nå vet de det vi har visst i 23 år, nemlig at Liverpool-fans ikke var ansvarlige. Vi har frikjent oss selv og denne rapporten har i dag frikjent alle Liverpool-fans. Det er viktig med tanke på fremgang i denne saken.

- Statsministeren sa det hadde blitt begått dobbelt urett. Ikke bare var det fullstendig unødvendig at liv gikk tapt, men det faktum at en prosess fulgte der navnene til de døde ble dratt ned i søla. At vi endelig fikk en innrømmelse fra statsministeren at dette var en urett og at dette virkelig skjedde, og at våre fans og ofrene har blitt frikjent, er for meg det viktigste i det statsministeren sa tidligere i dag.

- At vi har fått en slik innrømmelse skyldes utvilsomt den standhaftige jobben til familiene. Jeg tror alle som ser eller hører om dagens rapport vil ha enorm respekt for familiene. Dette er en samling fantastiske mennesker, og alle som har vært så heldige å møte dem vil vite hvor mye jobb de har lagt ned i dette. Og det handler ikke bare om familiene heller, men også våre fans og fans fra andre klubber, som har bidratt for at familiene, ofrene og de overlevende skulle få rettferdighet. Alle disse fortjener honnør i dag.

- Jeg antar det nå er opp til familiene hva som skal skje videre, og dette vil antagelig til å begynne avhenge av hva Regjeringsadvokaten finner ut, noe statsministeren nevnte i dag. Det eneste jeg kan si er at vi skal være der og støtte familiene gjennom hele prosessen, uansett hva som skjer videre, avslutter Ayre.