- Uttalelsen fra klubben sier alt

Kenny Dalglish ble naturlig nok spurt om Luis Suarez-saken etter gårsdagens kamp mot Manchester City, etter at Liverpool valgte å ikke anke dommen på 8 kampers karantene.

- Klubben har kommet med en uttalelse, og den kan alle lese. Luis har også kommet med en strålende uttalelse, og vi står ved hans side, uttalte Dalglish.

- Det er mye vi gjerne skulle ha sagt om saken, og mye vi kunne ha sagt, men vi ønsker ikke å havne i mer trøbbel. Vi er unnvikende fordi vi ikke ønsker å havne i mer trøbbel. Vi vet hva som har skjedd. Vi vet hva som ikke er med i begrunnelsen, og det er viktig for oss. Men jeg ønsker ikke å havne i trøbbel, så jeg vil ikke si mer om det, fortsatte han.

- Det som er uheldig er at folk ikke har fått vite hele historien om hva som foregikk på høringen. Jeg vil ikke, og kan ikke, si noe mer enn det. Jeg ønsker ikke å grave et større hull. Dessverre kan vi ikke si mer.

- Suarez var på feil sted til feil tid. Det kunne ha skjedd med hvem som helst. Jeg kan ikke stå til ansvar for det FA har gjort. Det må dere spørre dem om.

Dalglish forsvarte at han og hans spillere hadde stilt med T-skjorter til støtte for Suarez i forkant av Wigan-kampen.

- Dersom en av dere hadde havnet i trøbbel, ville dere også ha hjulpet og støttet ham dersom dere visste sannheten, og visste at han ikke hadde gjort noe galt. Det er vel ikke noe galt i at spillerne ønsker å støtte sin lagkamerat? Jeg synes det var en strålende måte å visualisere støtten til en nær venn som lagkameratene setter stor pris på.

- Dersom du spør en språkekspert, vil han fortelle deg at i den delen av Uruguay som Suarez kommer fra, er bruken av ordet «negro» fullstendig akseptabelt. Hans kone kaller ham det, og jeg tror ikke han blir fornærmet av den grunn. Jeg tror at dersom dere hadde uttalt ordet riktig, så ville dere ha forstått det bedre. Luis har spansk som morsmål, noe dere ikke har.

- Dersom dere spør meg om Luis sin fremtid som spiller i England, så er jeg ikke bekymret for den.

Journalistene ville vite hvorfor Liverpool tok straffen nå, når de hadde mulighet til å vente i tre kamper, inkludert den første semifinalen i Carling Cup mot Manchester City.

- Luis kunne ha spilt i to uker, men han ville blitt suspendert i åtte kamper på et tidspunkt, og vi kan like gjerne ta dette med en gang, kan vi ikke? Det var bedre å bli ferdig med det.

En journalist ville vite om Dalglish mente det var en agenda mot Liverpool i denne saken.

- Nei. Det var det du som sa. Jeg har aldri sagt det. Du havner i trøbbel nå. Jeg gjør det ikke.

Journalistene ville også vite om Dalglish var bekymret over at Suarez sin første kamp etter suspensjonen kunne bli bortekampen mot Manchester United på Old Trafford.

- Jeg vil kun være henrykt over å ha ham tilbake.