- Vi gir råd om Twitter-bruk

I går ble Suso bøtelagt av fotballforbundet for uheldig ordbruk i forbindelse med en spøk på Twitter. Akademisjef Frank McParland forteller at Twitter står på timeplanen på akademiet, nettopp for å unngå slike episoder som dette.

Det har nå blitt normen at unge fotballspillere har en Twitter-konto, og også et betydelig antall følgere. Av og til bærer dette galt av sted. Dette må også akademiledelsen forholde seg til. Men McParland ønsker ikke å forby bruk av Twitter for sine spillere.

- Vi hyrer inn advokater hele tiden, som gir råd i bruk av Twitter. Vi ønsker å sørge for at spillerne og staben bruker Twitter på en skikkelig måte. Selv har jeg ikke peiling på hvordan man bruker det, og jeg ønsker heller ikke å bruke det, sier McParland til Liverpoolfc.com.

- Så lenge spillerne bruker Twitter på en ansvarlig måte, har vi ikke noe problem med Twitter. Vi forsøker å utdanne dem i bruken av sosiale medier.

- Utdannings- og velferdsleksjonene til Phil Roscoe spiller en viktig rolle i denne utdanningen. Han jobber med de unge spillerne hver eneste dag for å gi dem ferdigheter de vil få bruk for senere i livet. Det kan være alt fra matlaging til reparasjon av bil. Masse nyttige ting. Vi gjør også en del arbeid for lokalsamfunnet sammen med spillerne, som sykehusbesøk og lignende. Det handler ikke kun om å spille fotball. Vi lærer guttene å bli gode mennesker samtidig som vi lærer dem å bli gode fotballspillere.