- Vi kan nesten ikke vente

I forrige uke ble det kjent at Liverpool møter Tottenham under sesongoppkjøringen i USA kommende sommer. Sjefen for markedsføring av sport i delstaten Maryland, Terry Hasseltine, ser frem til begivenheten.

Etter å ha spilt en treningskamp mot italienske Roma i Boston, tar de røde turen til Baltimore for å møte ligakollega Tottenham 28. juli. Kampen spilles foran over 70 000 tilskuere på M&T Bank Stadium og blir en del av Liverpools pre-season i Nord-Amerika. 

Terry Hasseltine forklarer Liverpools offisielle nettside at innbyggerne i Baltimore vil ta Merseyside-klubben veldig godt imot. 

- Atmosfæren i Baltimore, og hele regionen generelt, er ekstatisk. De gleder seg virkelig til kampen. På sosiale medier og nettsider har det tatt helt av, og de fotballfrelste i Maryland er veldig begeistret etter annonseringen. 

Hasseltine er sjef for markedsføring av sport i delstaten, og han tror den positive ettervirkningen av besøket vil vare lenge. 

- Jeg tror effekten vil være merkbart for oss. At en engelsk Premier League-klubb som Liverpool kommer til Baltimore for å spille på M&T Bank Stadium vil etterlate et langvarende inntrykk. 

- Baltimore er en fotballby og et reisemål for fotballfans. Faktisk er hele delstaten et sted for fotball, og å kunne gjeste en klubb som Liverpool på vår egen arena, som både eies og forvaltes av delstaten, synliggjør vår posisjon i den internasjonale sportsverdenen. 

– Den finansielle betydningen av at supportere kommer til byen og bruker penger vil også være veldig viktig. Det hjelper økonomien vår og det bidrar til at nivået på arrangementet øker. Hele delstaten Maryland vil få en innvirkning på den økonomiske og sosiale fronten.

Røde supportere fra Europa vil også bli tatt godt imot, ifølge Hasseltine. Han mener lokalsamfunnet setter pris på slike klubber, og forklarer at fasilitetene til serveringsstedene vil være skjerpet og klare for gjester. De lokale er klar over historien til Liverpool, og fotballkjennere i regionen peker ofte mot Anfield-klubben som sin tilknytning til fotballverdenen. 

Hasseltine skryter også andre muligheter de reisende kan finne på i Baltimore, sett bort fra fotballen alene. 

- Baltimore kalles den sjarmerende byen. Den har blant annet en historisk havn, som i seg selv er et reisemål med butikker og restauranter.

- Det finnes også mange historiske puber som har tilhørighet til de fleste store klubber fra hele verden. Utstyret og bekledningen vil farges rød til sommeren, og den røde løperen vil bli rullet ut til Liverpool-supporterne – sammen med vår gjestfrihet.

I tillegg opplyser Hasseltine om attraksjoner for den yngre garde, og sikter til det lokale forskningssenteret og det nasjonale akvariet. Han gjør det klart at det er veldig enkelt å forflytte seg i byen, og det er ikke nødvendig med transport. 

- Du kan enkelt gå til restaurantene, pubene, stadion og andre attraksjoner fra hotellet. Som jeg også sa tidligere, vi tar imot venner og supportere av Liverpool med åpne armer.

Det er også essensielt at Liverpool møter Tottenham, en annen Premier Leauge-klubb. Hasseltine mener det tar hele arrangementet til et nytt nivå.

- Det faktum at to så store Premier League-klubber skal spille mot hverandre på en bane i en by som Baltimore hever omtalen kampen, og på selve byen. 

- Flere klubber reiser ofte til USA for å spille kamper, men de spiller som regel mot en utenlandsk klubb eller et lag fra Major League Soccer, forklarer Hasseltine.

- Men å ha to engelske toppklubber, hvor begge er veldig kjente og innehar kvalitet, gir en ekstra god smak til kampen.

Terry Hasseltine avslutter intervjuet med Liverpoolfc.tv ved å fortelle at dette er toppen av det gode for ham i sin stilling. 

- Det gjør min jobb enkel fordi Liverpool er en naturlig attraksjon som kommer til byen. Jeg er virkelig glad og jeg ser frem til dette arrangementet.

Kilde: Liverpoolfc.tv