- Vi kommer ikke til å sparke flere nå

- Vi har ikke planer om å sparke flere nå, bekrefter administrerende direktør Ian Ayre til Liverpool Echo, etter at Liverpool FC har kvittet seg både med manageren, fotballdirektøren, den medisinske sjefen, den kommersielle direktøren og kommunikasjonssjefen i løpet av kort tid.

- Det som har skjedd har kun vært et ledd i prosessen med å få alt riktig. Det er naturlig at vi skiller lag med folk nå som sesongen er over. Det er på denne tiden du summerer opp hva folk har oppnådd og hva de ikke har oppnådd i den siste perioden, sier Ayre til Liverpool Echo.

- De som hevder at klubben nå er i krise fordi så mange har forlatt oss tar feil. Det er kun et tidsspørsmål før vi har folk på plass igjen. Når noen forlater klubben må vi gjennom en prosess med å finne erstattere som kan ta oss fremover.

- Vi kan avsløre at vi kommer til å fylle en rekke av disse posisjonene i løpet av kort tid. I løpet av de neste to ukene vil nye folk bli ansatt, og det vil gi oss fremdrift. Nye folk vil komme til klubben og gi oss ny energi og ny giv. All negativiteten som har hersket de siste seks til åtte ukene vil bli snudd til masse positivitet rundt de nye ansettelsene og hva de kan gi oss med sin rutine.

Fenway Sports Group har altså konkludert med Damien Comollis rolle som fotballdirektør var for omfattende. Han hadde det overordnede ansvaret både for reiser, medisinsk avdeling, speiding, spilleranalyse og rekruttering. Disse oppgavene vil nå bli fordelt på flere personer.

Echo skriver at det ligger an til forfremmelser for akademiduoen Pep Segura og Rodolfo Borrell.

FSG ønsker at managerjobben kun skal dreie seg om å trene og lede laget, men manageren vil forsatt ha siste ord når det gjelder spillerkjøp, ifølge Echo. Lokalavisen skriver at en slik modell utelukker en mulig retur for Rafael Benitez som Liverpool-manager.

Ayre sier at klubben også har lært fra Luis Suarez/Patrice Evra-episoden.

- Modellen vår har vært under kontinuerlig utvikling og planen har utviklet seg i løpet av prosessen. Når det oppstår en vanskelig situasjon, viser det deg hvor de svake punktene finnes på visse områder. Om vi lærte av Suarez-episoden? Håndterte vi enkelte ting feil? Selvsagt.

- Men vi kommer oss videre. Det som er viktig er at du lærer av de feilene du har begått, og bygger videre på dette så du ikke gjør de samme tingene feil en gang til.

- Jeg vil ikke gå så langt som å si at den nye managerjobben kun blir en jobb på treningsfeltet, men tanken er helt klart å skape en struktur der manageren ikke trenger å tenke på så mye annet enn å lede laget. Du ønsker at manageren skal være fokusert på å få det beste ut av laget. Men vi kommer helt klart ikke til å hente inn spillere uten at manageren får sagt sitt.

- Før i tiden måtte en manager se 20-30 forskjellige kamper bare for å finne en enkelt spiller. Med den riktige strukturen på plass gjør noen annen den jobben, og manageren må bare ta den endelige avgjørelsen.

- Vi forsøker å hente inn så mye ressurser og ekspertise som mulig på alle områder, som kan tjene manageren og laget uten at en eller to personer må gjøre hele jobben. Vi kommer ikke til å kopiere noen annen klubb. Dette er en ny struktur som bærer Liverpools eget stempel.

- Selv vil jeg være den personen som har det overordnede ansvaret for driften av klubben. Jeg ser frem til den utfordringen og vil gjøre jobben så godt som jeg kan.

- Det som er viktig er at vi får den riktige strukturen på plass til å drive klubben på riktig måte. En av nyansettelsene vi vil gjøre i løpet av de kommende ukene er en person som vil jobbe sammen med meg for å øke klubbens inntekter. Vi har gjort en god jobb med å øke inntektene de siste fire eller fem årene, men det er viktig å bygge videre på dette.

- Jeg er enig i at vi ikke kan fortsette å skifte manager i ett sett. Så lenge klubbens forventninger til fremgang blir innfridd, vil den nye manageren få den tid og støtte han trenger. Det er en forskjell på dette og det å mislykkes. Dersom du direkte mislykkes må du selvsagt gjøre forandringer. Klubben forventer at målene som blir satt blir innfridd.

- For eierne er dette en prosess der de lærer klubben å kjenne, forstår og evaluerer hele forretningsplanen. Vi håper at de folkene som kommer inn som en del av denne nye planen vil bli i klubben lenge. Det er hva vi satser på nå, og som vi tror er veien fremover.