- Vi må alle støtte den nye manageren

Liverpool-legenden John Barnes sier at det er umåtelig viktig at supporterne og alle i Liverpool FC støtter den nye manageren 100%, uansett hvem som blir manager.

- Det var et sjokk at Kenny fikk sparken. Jeg forventet at han ville sitte lenger i managerstolen, men eierne har bestemt seg for å gå i en annen retning, og det mener jeg nå må være en langsiktig avgjørelse. Nå må vi virkelig tro på denne avgjørelsen og en ny filosofi, og holde oss til den. Selv om det tar to, tre eller fire år å realisere planen, så må vi gi klubben tid til å la det skje, sier Barnes til Liverpoolfc.tv.

- Kun eierne kan svare på hvorfor de ikke mente at Kenny var riktig mann for jobben. De mente tydeligvis at han var riktig mann da de ga ham jobben, men da var de ferske innen fotballindustrien og jobbet med å få fotfeste. De har muligens rådført seg med noen, og funnet ut at nå var det riktige tidspunktet å skifte manager på. Det blir bare spekulasjoner, men vi er der vi er, og nå er tiden inne for å støtte eierne, for de ønsker å gjøre Liverpool til et lag som skal kjempe om de største trofeene igjen.

- Til syvende og siste er ikke fortiden viktig nå. Det som er viktig er fremtiden, så hvorfor Kenny ble sparket og hva som gikk galt betyr ingenting. Det viktige nå er at vi ser fremover, og frem til noen er ansatt og planen offentliggjort, blir alt annet gjetninger.

- Liverpool FC, trolig mer enn noen annen klubb, er kjent for ikke å prate så mye og fortelle verden hva vi gjør. Kenny selv poengterte gang på gang at klubbens gjøren og laden skulle foregå innenfor husets fire vegger, og at når vi har noe å fortelle verden så gjør vi det. Det er ikke nødvendig at supporterne får vite hva Liverpool gjør i kulissene. Jeg er ikke interessert i å vite det. Så lenge klubben vet hva den gjør, må ikke vi vite hva de gjør. Jeg er sikker på at alt blir mye klarere i løpet av en uke eller to, og at vi da vil få vite veien fremover når en ny manager blir presentert. Jeg synes ikke fans trenger å vite om absolutt alt som foregår i fotballklubben.

- I en fotballklubb må man ta avgjørelser av sportslige hensyn. Det er det viktigste. Tar man de riktige sportslige avgjørelsene, vil man få suksess på banen, og suksess utenfor banen vil følge som en konsekvens av det. Du tjener ikke penger før du lykkes på banen. Alt avhenger av suksess på banen. Tar du en sportslig avgjørelse vil det enten få positive eller negative konsekvenser. Kenny forstod dette. Han sa alltid: «Det viktigste er Liverpool FC». Liverpool FC eksisterte lenge før Kenny Dalglish ble født, og lenge før eierne ble født, og vil overleve oss alle.

- Klubben er hva som betyr aller mest, mens supporterne er det som betyr nest mest, for de vil også alltid være der. De samme supporterne vil ikke være her om 100 år, men nye supportere vil være på plass da. Supporterne og klubben er det som betyr noe. Ikke John Barnes for 20 år siden, Kenny Dalglish nå, eller Bill Shankly og alle andre i fortiden. Klubben er viktigst, og derfor oppfordrer jeg supporterne til å støtte klubben og dens ledere, som nå er Fenway Sports Group. Jeg oppfordrer supporterne til å støtte den avgjørelsen de tar, og stole på at de vet hva som er best for klubben.