- Vi må begynne å vinne

Brendan Rodgers slår fast at Liverpool må begynne å vinne kamper, skal man ha forhåpninger om å klatre på tabellen.

Liverpool ligger på 13.plass på tabellen etter 11 kamper, og foran morgendagens kamp mot Wigan betyr det at de røde er nærmere nedrykksplass enn topp fire. Foran seg på tabellen har man klubber som Stoke, Swansea, Fulham, West Ham og West Bromwich.

- Det er noen kamper i sesongen hvor uavgjort er et godt resultat. Når du ligger under 1-0 på Stamford Bridge, og det ikke er lenge igjen av kampen, er det å komme tilbake og få uavgjort et godt poeng å ta med seg. Men det er liten hjelp i det poenget dersom du ikke vinner hjemmekampene dine. Det er viktig for oss å vise styrke som lag, sier Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- At vi viser utholdenhet og styrke er hjørnesteiner for å få fremgang, men det er samtidig viktig at vi fortsetter å spille på samme måte som vi har gjort, fortsetter han.

- Bekymrer vi oss for mye om å vinne, vil frykten for å gjøre feil bli dominerende. Jeg ønsker at spillerne skal føle frihet til å uttrykke seg innen den strukturen vi har satt. Det vil føre til at resultatene kommer av seg selv.

- Vi har vist utholdenhet og karakterstyrke i de siste seks ligakampene. Men vi må begynne å vinne kamper om vi skal klatre på tabellen. Det er hva vi ønsker å gjøre. Men vi må ikke stresse. Spillerne ønsker å vinne. Vi ønsker å vinne. Supporterne ønsker å vinne. Till syvende og sist handler det om hvordan du opptrer på banen.

- Vi vil bare vinne kamper ved å være fornøyd med og trygge på eget spill. Vi må kjempe for å oppnå resultater, og også få litt hell på veien.

Den svake hjemmeformen er noe som Rodgers synes å ha arvet fra Kenny Dalglish. Forrige sesong vant Liverpool kun seks av sine 19 ligakamper på Anfield. Den svakeste statistikken i så henseende siden 1951/52. Så langt denne sesongen er Reading det eneste laget som har dratt poengløse fra Anfield på seks kamper. Tolv poeng av 18 mulige har blitt kastet bort på hjemmebane, og Liverpool har kun scoret fem mål på Anfield i løpet av ni timer med fotball.

- Jeg må med hånden på hjertet si at jeg ikke tror spillerne føler det som en byrde å spille på hjemmebane. Anfield er et vidunderlig sted å spille, og supporterne har vært utrolige med oss hele sesongen. Jeg har snakket med folk etter kampene, inkludert motstanderlagenes managere, som alle har kommentert hvor god støtte vi har blant supporterne og hvordan de tror på det vi holder på med.

- Jeg føler i alle fall ikke hjemmekampene som noen byrde. Som spillere og manager har vi et ansvar for å oppnå gode resultater.

- Det var likedan i Swansea. Støtten vi fikk fra supporterne var fantastisk, og det ga oss puffet vi trengte for å få fremgang og vinne mange hjemmekamper. Slik bør det bli på Anfield også. Supporterne bidrar i alle fall med sitt. De har gitt oss utrolig bra støtte.

- Jeg mener det har vært kamper på Anfield hvor vi har gitt motstanderne de lengste 90 minuttene de har spilt, men vi har bare ikke klart å fullføre jobben. Det har vært kamper hvor spillet har vært svært bra og kreativt, men avslutningene har ikke vært gode nok. Vi kan ikke la dette tynge oss. Vi er der vi er. Vi må vinne kamper, og det vil generere selvtillit.

Liverpool har slitt med å slå Wigan de siste årene. Av alle de nåværende klubbene i Premier League er det faktisk The Latics som har den lengste ubeseirede rekken mot Liverpool i toppdivisjonen. Liverpool har ikke klart å slå Wigan på fem kamper. En rekke som startet i desember 2009.