- Vi må være modige på Britannia

Steven Gerrard slår fast at det kreves en modig opptreden av Liverpool skal man få med seg poengene fra Britannia Stadium i kveld.

Stoke er ubeseiret på sine åtte siste kamper, og ingen lag har fått med seg tre poeng fra Britannia siden Sunderland for 10 måneder siden! Stoke har den beste defensive statistikken i Premier League denne sesongen. På åtte hjemmekamper har de kun sluppet inn tre mål. Stoke har også vunnet de to siste hjemmekampene i ligasammenheng mot Liverpool.

- Vi vet hva vi har i vente, og det blir utvilsomt en helt annen test enn Fulham-kampen. Stoke vil gå til kampen etter at et godt uavgjortresultat borte mot Tottenham forlenget deres ubeseirede kamprekke, slår Gerrard fast overfor Liverpool Echo.

- Det er ikke tvil om at de er et vanskelig lag å spille mot. De er godt organiserte, og svært gode defensivt, fortsetter Liverpool-kapteinen.

- Slik var det også da de kom til Anfield tidligere i sesongen. Vi slet med å bryte dem ned, og de fikk med seg ett poeng hjem. Nå er de på hjemmebane, og vil spille litt mer offensivt i et forsøk på å slå oss. Deres fans lager alltid mye leven, og støtter virkelig laget sitt. Dersom vi lar Stoke herje med oss de første 15 til 20 minuttene, vil det bli en tøff kveld for oss. Vi må stå imot, og ikke gjemme oss. Som lag må vi være modige, og vise karakterstyrke.

- Jeg vet hva vi er i stand til. Vi har spillere som kan kjempe og passe på hverandre. Vi må vinne krigen. Klarer vi det, kan vi spille fotball når vi har ballen i laget. Da føler jeg meg trygg på at vi kan få med oss et godt resultat. Vi reiser til Stoke for å vinne.

- Mot Fulham sist slo vi tilbake etter et skuffende resultat mot Aston Villa. Etter de første 20 minuttene av Villa-kampen trodde jeg vi skulle gjøre det samme mot dem som vi gjorde mot Fulham. Vi burde ha ledet med et par mål, og det var nesten for enkelt. Vi tok foten av gasspedalen, og bare forventet at ting ville ordne seg uten å jobbe for det.

- Du må sørge for å såre motstanderen når du dominerer, slik vi gjorde mot Fulham. Vi spilte virkelig bra og presterte på et høyt nivå fra begynnelse til slutt i den kampen. Jeg syntes vi var strålende både med og uten ball. Pasningsspillet var bra, men det som var mest gledelig var hele lagets hunger og vilje etter å vinne tilbake ballen.

- Uansett hvem du møter i denne ligaen må du jobbe hardt for å få et godt resultat, og vi klarte å holde det gående i 90 minutter. Etter kampen kunne du ikke peke på noen perioder der Fulham var det førende laget i fem eller 10 minutter, slik du normalt kan etter kamper. Vi dominerte fra start til slutt, og kontrollerte kampen. Vi skapte en rekke sjanser, gjorde fire mål og var veldig solide defensivt. Nå må vi bruke dette resultatet som en plattform.

- Julen er en viktig periode i sesongen. Denne perioden kan utgjøre en stor forskjell for ligaposisjonen. Det er jevnt på tabellen, så dersom du får 2-3 seiere på rad kan du virkelig klatre på tabellen. Og motsatt, dersom vi ikke klarer å bygge videre på resultatet mot Fulham kan vi falle ned mot midten av tabellen igjen.

- Kampene kommer tett på denne tiden av året, og vi må få vind i seilene i høytiden. Villa-kampen var en misbrukt sjanse, men vi fikk oss selv tilbake på skinnene mot Fulham. Stoke, QPR og Sunderland er på papiret tre kamper vi bør ta poeng fra. Men det kommer ikke av seg selv. Vi må jobbe hardt og fortjene poengene.

Gerrard håper at Stewart Downing vil spille like bra i de tre kommende kampene som han gjorde mot Fulham like før jul.

- Jeg er glad for at Stewart gjorde det så bra mot Fulham. Det kom ikke som noen overraskelse på meg, da jeg har sett ham prestere på dette nivået mange ganger i løpet av sin karriere. Han har vært gjennom en tøff tid, men skal ha honnør for at han ikke har følt synd på seg selv. Han har brettet opp ermene og forsøkt å bevise at folk tok feil av ham.

- Det er ikke bare på lørdag han har spilt bra, men i noen kamper nå, uansett om han har spilt venstreback eller lenger frem på banen. Han har gjort det bra. Han skaper sjanser for laget, og har vært en trussel for motstanderen. Vi må alle fortsette på samme måte som vi avsluttet kampen mot Fulham.