- Vi var fantastiske

Brendan Rodgers synes laget hans spilte fantastisk i kveld, og er glad for å være videre til utslagsrundene. Manageren trekker frem matchvinner Jordan Henderson.

Scoringen til Jordan Henderson i førsteomgang var kampens eneste, og var nok til at Liverpool vant kampen i Italia. Det at Young Boys slo Anzhi i Sveits betydde at de røde gikk videre fra gruppe A som gruppevinnere.

- Jeg synes vi var fantastiske i kveld. Vi hadde to målsetninger. I kveld var vår tiende kamp i turneringen, og å avansere var viktig. Det andre var å gi noen unggutter en erfaringen. Vi var i en tøff gruppe med gode lag. Lag med erfaring fra Champions League, og en av de rikeste klubbene i verden. Men mentaliteten i laget var veldig sterk, og det samme var troen. Vi vant, og det er bra for fremtiden, sa Rodgers på pressekonferansen etter kampen.

Denne sesongen er det i Europa League at Jordan Henderson har fått mest spilletid, og i dag scoret han sitt første for sesongen, og var nære på å score sitt andre.

- Han var strålende i kveld. Han er ein god gutt, og jobber veldig hardt. Han har vært inne den siste måneden og bidratt godt for laget. Han var uheldig som ikke scoret et til, da målvakten hadde en god redning, men han har den kvaliteten med å komme inn i boksen, og han kan avslutte. Jeg er fornøyd med ham, og arbeidet han har lagt ned belønner seg.

Med Young Boys sin seier over Anzhi endte tre lag på 10 poeng. Liverpool havnet øverst i gruppen.

- Det kom alltid til å være veldig tett i gruppa, og du så hvor tett det ble. Jeg sa til spillerne at jeg trodde vi kunne havne på toppen med et godt resultat i kveld. Jeg er veldig glad på deres vegne, for de har vært strålende gjennom hele turneringen, og ligaformen forbedres stadig. Det er bra for vårt momentum at vi kvalifiserer oss.

Mange holdt pusten da ballen havnet hos Udinese sin farligste spiller i det siste sekundet. Antonio Di Natale sin avslutning gikk heldigvis over mål.

- Vi kunne hatt det med komfortabelt. Vi hadde sjansen til å score et par til, og grunnen til at vi ikke klarte det var på grunn av spillet til Daniele Padelli. Jeg tror ikke vi kunne gjort særlig mer, for han gjorde noen fantastiske redninger.

- På 1-0, og når du har en spiller av Di Natale sin kvalitet, så var det alltid mulig at de kunne gjøre noe på slutten. Det var 20 sekunder igjen, og vi ga bort ballen. Di Natale lurte seg inn og selv om det var en vanskelig vinkel var han veldig, veldig nære. Forhåpentligvis er det et tegn på at vi begynner å få marginene på vår side. For noen måneder siden kunne den like godt ha gått inn.

- Men vi kontrollerte kampen og ballinnehavet, og det elementet med så mange unge spillere var flott, for vi forsøker å lære dem, og lære dem hvordan man vinner.  Når du er 17, 18, 19 og 20 år slik noen av dem er, så er dette en stor læringskurve. Vår utfordring er å forbedre dem som spillere og lære dem spillet. De har gjort det bra i kveld.

- Jeg er glad for spillerne og for supporterne. Over 1000 reiste hit, og det var viktig. De fortjener all ære sammen med spillerne. Vi kan nå se fremover mot neste runde i februar.