£18.400 til Hillsborough-minnesmerke

Vi har i dag overført pengene fra sommerens innsamlingsaksjon til det nye minnesmerke for de omkomne på Hillsborough. Til sammen kom det inn over kr 170.000,- - noe som er et fantastisk resultat.

Da Supporterklubben tidligere i sommer bestemte seg for å overrekke kr 50.000,- til det nye minnesmerke for Hillsborough – som kommer til å få en sentral plassering i sentrum av byen, åpent vi også for bidrag fra medlemmene våre. Responsen lot ikke vente på seg.

Daglig leder, Tore Hansen, sier det allerede fra dag én strømmet inn med penger. – Dette var første uka av feriemåneden juli og vi visste rett og slett ikke hva vi skulle forvente. Innerste inne håpte vi kanskje på en dobling av det LFCSCSB selv hadde gitt og at vi til sammen skulle ende på rundt hundretusen.

- Vi skjønte imidlertid raskt at det kom til å bli mye, mye mer, forteller Tore. Det viser for oss hvor mye Hillsborough fortsatt betyr for den røde tilhengerskaren og hvor viktig denne saken er over 20 år etter den forferdelig dagen i Sheffield. Liverpool by får nå et minnesmerke for katastrofen som har preget en hel fotballgenerasjon – og som kommer til å stå til evig tid. - Det er fantastisk at så mange av våre medlemmer har vært med å bidra til dette. Jeg er veldig stolt over det engasjementet røde her hjemme har vist, sier Tore.

Debi McMillan i Hillsborough Justice Campaign ber oss overbringe en stor takk til alle som har vært med å gi. – Denne gaven betyr veldig mye for oss i forhold til finansieringen – jeg er helt målløs. Forresten, sier hun, det er feil å si for jeg hylte høyt på jobben da dere sendte beløpet tidligere i dag. På vegne av HJC kan jeg igjen bare takke så meget for gaven – «we can always rely on our Scousewegians!», avslutter hun.   

Supporterklubben vil gjerne få takke de Liverbirdsklubbene som støttet opp om innsamlingen. Vi mottok gode bidrag fra klubbene i Steinkjer, Stjørdal, Ålesund, Red Heads Hamar, Egersund, Mandal, Toten, Skien, Bergen og Spiceboys Kristiansund.
- Topp med engasjement fra Liverbirdsklubbene i en slik sak sier Tore. – Det har betydd veldig mye og er et fint eksempel på hvordan vi kan jobbe sammen.

JFT96!



Slik blir det nye minnesmerket for Hillsborough.