2-3 mann skal erstatte Comolli

Ian Ayre avslører overfor Tony Barrett i The Times at man ikke lenger leter etter en enkelt erstatter for rollen til Damien Comolli som fotballdirektør. Det blir flere nyansettelser, og 2-3 mann skal fordele oppgavene som Comolli hadde. Managerrollen blir heller ikke den samme som før. Rundt £30M til spillerkjøp i sommer.

Tony Barrett skriver at Roberto Martinez, om han blir Liverpool-manager, vil bli ansatt i en helt annen managerrolle enn den Kenny Dalglish forlot. Barrett forteller at Fenway Sports Group har planer om å ansette en rekke nye medarbeidere i den sportslige ledelsen. En ledergruppe som forhåpentligvis komplementerer hverandre. Disse skal støtte en manager som får et mer begrenset arbeidsfelt og mindre myndighet enn Dalglish hadde.

Fenway Sports Group holder kortene tett til brystet når det gjelder den nye ledermodellen, men Barrett sier at nyansettelser i flere ulike roller er nært forestående. Det virker som Pep Segura vil bli forfremmet fra en rolle som teknisk direktør ved klubbens akademi til en lignende rolle for førstelaget. Klubben jakter ikke lenger en direkte erstatter for Damien Comolli som fotballdirektør. I stedet skal FSG ikke være langt unna å utnevne en generalmanager.

- Vi kommer til å ha en annen struktur, bekrefter Ayre.

- Det vil være mer enn en person i og rundt rollen som før sorterte til fotballdirektøren. Vi deler ansvaret på flere. Nye folk vil snart bli bekreftet i en rekke posisjoner, i stedet for de som har forlatt klubben. Vi er ikke langt unna å kunne offentliggjøre nyansettelsene, forteller Ayre.

- Tanken er at vi i stedet for en person med ansvaret for alle de tingene som hørte til Damiens rolle, nå vil sørge for at vi har fokus på hvert enkelt segment innenfor den rollen. Derfor blir hans rolle nå fordelt på 2-3 stillinger.

- Alt vi bli mye klarere om kort tid. Å drive en stor fotballklubb er en stor utfordring, og det er åpenbart at vi må ha fokus på hvert område, med en spesialist på hvert område som gir oss valuta for pengene. Det er veien vi har tenkt å gå.

Barrett skriver at Roberto Martinez nå seiler opp som favoritt til den nye managerrollen på Anfield, men at han vil måtte finne seg i at ansvaret som tidligere tilhørte den tradisjonelle managerposten blir delegert på flere i den sportslige ledelsen.

Barrett tror ikke at Dalglish ville ha fått beholde jobben selv om Liverpool hadde funnet FA-cupfinalen, på grunn av denne omstruktureringen av den sportslige ledelsen.

- Det handlet aldri om et enkelt resultat, og det er bare rett og rimelig. Det handlet om å ta en oppsummering av sesongen som helhet. Avgjørelsen ble tatt basert på resultater, og basert på om vi trodde det ville bli forandringer i disse resultatene. Vi endte 37 poeng bak ligamesteren og 17 poeng bak fjerdeplassen, med 14 tap. Det var på bakgrunn av disse resultatene at eierne tok sin avgjørelse, sier Ayre.

Barrett skriver at eierne har satt av rundt £30M som den nye manageren kan bruke på å investere i spillerstallen i sommer.

- Vi kommer ikke til å lansere en plan for å ta klubben fremover, hente inn en ny manager, og ikke investere i denne planen, sier Ayre om den saken.