2444 politifolk blir etterforsket

2444 polititjenestemenn kommer til å bli etterforsket etter Hillsborough-tragedien. Ytterligere hemmeligstemplede dokumenter har kommet for dagen.

Liverpool Echo melder at rollen til 2444 politifolk kommer til å bli etterforsket i forbindelse med Hillsborough-tragedien og den påfølgende dekkoperasjonen. Det har også kommet frem at alle hemmeligstemplede dokumenter ikke ble frigitt til Hillsborough Independent Panel.

Representanter for The Independent Police Complaints Commission (IPCC) var på plass i det britiske underhuset i går for å gi en oppdatering på sin etterforskning. IPCC har tidligere sagt at 1444 polititjenestemenn er under etterforskning, men i går kom det frem at «dette bare er begynnelsen» og at listen blir betydelig lengre. Det ble estimert at ytterligere 1000 politifolk vil bli gransket.

Under gårsdagens orientering kom det også frem at ikke alle dokumentene etter Hillsborough-tragedien har blitt frigitt ennå. Hillsborough Independent Panel fikk med andre ord aldri alle dokumentene som eksisterer.

- Flere dokumenter har dukket opp etter at panelet la frem sin rapport, bekreftet Jane Furniss i IPCC.