50.kamp etter comebacket

Kampen mot Stoke i morgen blir Kenny Dalglish sin 50.kamp etter comebacket som Liverpool-manager for et drøyt år siden. De 49 kampene så langt har gitt 26 seire, 12 uavgjorte kamper og 11 tap.

Morgendagens motstander, Stoke, er en klubb Liverpool har hatt et godt tak på hjemme på Anfield. De røde står bokført med 43 seire, 10 poengdelinger og 3 tap mot Stoke i ligasammenheng.

Tidligere denne sesongen vant imiderlertid Stoke 1-0 på Britannia Stadium etter at Jon Walters skaffet vertene straffespark som han selv satte i mål. Jamie Carragher var mannen som felte Stoke-spissen. Dette var sesongens første tap for Liverpool, og Kenny Dalglish sitt 50.tap som Liverpool-manager.

Forrige sesong vant Liverpool 2-0 over Stoke på hjemmebane. Luis Suarez scoret i sin debut bare 16 minutter etter at han kom inn fra benken. Før det hadde Raul Meireles gitt de røde ledelsen.

Det siste møtet mellom klubbene er imidlertid ligacupkampen på Britannia Stadium i høst. En kamp som Liverpool vant 2-1. Suarez gjorde begge Liverpools mål, etter at Kenwyne Jones hadde gitt vertene ledelsen.

Liverpool har vunnet 14 av de siste 15 ligakampene mot Stoke på Anfield. De røde tapte 4-3 for Stoke på Anfield i mars 1959, men etter dette har Liverpool vunnet 24 av de 26 kampene som har vært spilt mellom lagene på Merseyside. To kamper har endt uavgjort.

Liverpool har faktisk gjort mål i hele 31 av de siste 33 hjemmekampene mot Stoke, når vi tar med både ligaspill og cuper.

Bare Liverpool og Manchester City er ubeseirede på hjemmebane i Premier League denne sesongen. Liverpool har aldri tapt en toppseriekamp mot Stoke på Anfield. På 48 toppseriekamper har det blitt 39 seire og 9 poengdelinger.

Stoke har vunnet fire bortekamper i Premier League denne sesongen. Mot West Bromwich (1-0), Everton (1-0), Wolves (2-1) og Blackburn (2-1). Tre av deres fire siste bortekamper har endt med seier. De har imidlertid bare gjort åtte mål på bortebane. Bare Fulham med seks har gjort færre. Stokes målforskjell på bortebane er minus 12. Bare Wigan har en svakere målforskjell på bortebane. Bare Arsenal, Wigan og Blackburn har sluppet inn flere mål på bortebane enn Stoke i årets Premier League.

Stoke har imidlertid kun tapt en av sine siste åtte ligakamper. Et 3-0 tap for Manchester City like før jul. De har holdt nullen bare to ganger i løpet av sine siste 17 kamper. Stoke har tre seire på Anfield. Alle kom på 1950-tallet, i gamle 2.divisjon.

På sine 26 siste besøk på Anfield har Stoke kun plukket to poeng. Begge etter 0-0 kamper, i henholdsvis 1970 og 2008. De har kun scoret ett mål på sine siste ti ligakamper på Anfield. Den scoringen gjorde Paul Bracewell i en kamp Liverpool vant 5-1 i mars 1983. Stoke har scoret i bare to av de 13 siste ligakampene de har spilt på Anfield.

Kilde: Liverpoolfc.tv