Agger liker spillestilen

Liverpool har fått sin verste ligastart på over 100 år. Det forhindrer ikke at Daniel Agger liker spillestilen som Brendan Rodgers legger opp til, og dansken avslører at han har klokkertro på den nye manageren.

Liverpools tropp setter kursen mot Norwich på lørdag uten å ha vunnet en eneste ligakamp så langt denne sesongen. Og vi skriver snart oktober måned! To uavgjorte kamper og tre tap er fasit i Premier League så langt, og kun Queens Park Rangers og Reading ligger bak de røde på tabellen. Daniel Agger ser likevel ikke svart på situasjonen.

- Jeg liker managerens system og hans fotballstil. Det er et slikt system jeg liker å spille i, så jeg er veldig godt fornøyd, uttaler dansken til Liverpool Echo.

- Jeg mener også dette er riktig måte å spille på for Liverpool FC. Det er denne fotballstilen Liverpool bør spille, fortsetter han.

- Det viktigste er selvsagt å oppnå gode resultater, men dersom du kan klare det og samtidig spille en stilfull fotball, der man holder ballen i laget og er aggressive, er det en bonus.

Agger forklarer Liverpools svake start med en tøff terminliste i første del av sesongen. De tre beste lagene fra i fjor har allerede besøkt Anfield. Nå håper dansken å bli skadefri i tide til lørdagens kamp mot Norwich, etter skaden han pådro seg mot Manchester United på søndag.

- Det har vært en vanskelig start på sesongen, men det visste vi før vi startet. Vi visste vi skulle omstille oss til et nytt system og en ny spillestil, så det ville ta litt tid. Men jeg synes virkelig vi er på riktig vei nå. Vi dominerte helgens kamp, men nå må vi begynne å plukke poeng. Det viktigste er alltid de tre poengene, og vi har ikke tatt noen trepoengere ennå. Men jeg føler meg trygg på at vi nærmer oss.

- Jeg ser tegn på det på trening hver dag, og også i kampene vi spiller. Vi er på riktig vei. Vi må bli litt mer effektive foran mål, og sørge for at vi vinner når vi fortjener det. Når vi fører kampene må vi sørge for å vinne dem.

Brendan Rodgers har blitt tvunget til å hente en rekke unge spillere opp på førstelaget. Det bekymrer ikke Agger.

- Alderen til spillerne betyr ingenting. Det eneste som betyr noe er kvaliteten til laget, ikke enkeltindividers alder eller lagets gjennomsnittsalder. Det spiller ingen rolle om du er 17 eller 27, har du kvalitetene som kreves har du en rett til å spille på laget.

- Dersom en spiller har de riktige kvalitetene kan han kun tilegne seg erfaring ved å spille kamper.