Agger sikter høyere

Daniel Agger er selvkritisk når han gjør opp status for 2012 i et intervju med danske Ekstra Bladet.

- Det har vært et godt år, men det er enkelte ting jeg kunne ha gjort bedre, slår Liverpool-stopperen fast.

I løpet av 2012 ble Agger kåret til «Årets Fodboldspiller», han ble utnevnt til permanent landslagskaptein for Danmark, spilte godt for sitt land under EM, vant ligacupen, og gjorde seg fortjent til en ny Liverpool-kontrakt verdt 250 millioner kroner. Han har sågar sluppet unna med kun en langvarig skade, en ribbeinsskade som holdt ham utenfor fra februar til begynnelsen av april.

- Det har vært et godt år, men om det er mitt beste? Det er jeg ikke så sikker på. Som profesjonell fotballspiller er jeg sjelden helt fornøyd. Det er hele tiden noe å strebe etter. Jeg sikter alltid høyere, sier han.

- Den dagen jeg er helt fornøyd kan jeg like godt gi meg med fotballen, legger han til.

- Jeg fungerer best når jeg hele tiden setter meg nye mål. Man ser først hvor god en fotballspiller er når han spiller dårlig. Derfor arbeider jeg hele tiden for å løfte mitt bunnivå og bevare mitt toppnivå på et stabilt, høyt nivå, forklarer han.

Ekstra Bladet skriver at kontrakten som Agger satte navnetrekket sitt på den 5.oktober er verdt 62 millioner kroner årlig, eller ca 250 millioner kroner samlet. The Kop satte ekstra pris på at dansken fikk tatovert inn YNWA på fingerknokene i forbindelse med kontraktsforhandlingene.

- Det var et utrolig øyeblikk når publikum sang mitt navn gjennom hele kampen etter at jeg gjorde det, sier hovedpersonen selv.

Dansken føler at han spiller på et lag i fremgang på Anfield.

- Det går fremover. Laget vårt utvikler seg i positiv retning. Men vi må bli bedre til å avgjøre kampene og få resultatene vi bør ha. Vi har ikke fått så mange poeng som spillet vårt skulle tilsi. Men jeg er optimistisk og har god tro på fremtiden. Vi kan godt blande oss inn blant lagene som kjemper på øvre halvdel av tabellen.

Agger har nå spilt 15 ligakamper på rad. Så mange ligakamper har han aldri spilt på rad før for Liverpool.

- Det er mange år siden sist jeg var i så god form og holdt meg så lenge skadefri. Manageren og hans stab fortjener ros for måten de doserer treningen på, avslutter han.