Allen med trøye nummer 24

Joe Allen har fått tildelt trøye nummer 24. Samme trøyenummer som han brukte i Swansea. Den forrige som hadde trøyen i Liverpool var David N'Gog.

22-åringen ble i dag gjenforent med manageren han hadde i Swansea, etter at han skrev under en langtidskontrakt med Liverpool.

- Jeg ser på spillerne og staben her, og selvsagt også supporterne, og alt ligger til rette for at vi skal oppnå suksess, uttaler waliseren til Liverpoolfc.com.

- Jeg har stor tiltro til at Brendan Rodgers kan bringe suksess til klubben, og det er en av grunnene til at jeg er her. Jeg ønsker å være en del av dette prosjektet, hans prosjekt, og jeg har virkelig en god følelse. Jeg er sikker på at alle spillerne her har det, og at denne fotballklubben vil bli sterkere og sterkere i løpet av de neste par sesongene, fortsetter han.

- Brendan har en slik lidenskap for fotball. Han jobber hver dag for å forbedre laget og alle individuelt. Alle ønsker å jobbe sammen med noen som opptrer slik. En av de beste tingene med ham er hvordan han håndterer enkeltspillere. Det er enestående. Alle har stor respekt for ham, inkludert meg selv. At jeg fikk muligheten til å jobbe sammen med ham igjen var definitivt en sterk medvirkende årsak til at jeg kom hit.

Allen ligadebuterte for Swansea allerede som 17-åring, i et 6-3 tap for Blackpool i 2007. Han hjalp «svanene» til Premier League og representerte i sommer Storbritannia i OL.

- For fem år siden ville jeg nok ikke trodd dette. Det er nesten vanskelig å fatte, og det var veldig smigrende å bli linket til en toppklubb som dette. Det viser at du har gjort noe riktig, antar jeg.

- Jeg har alltid vært ambisiøs, og hatt et ønske om å nå toppen, men å gjøre det er lettere sagt enn gjort. Dette er vanskelig å fatte. Det har gått fort fremover for meg.

- Jeg har spilt utrolig mange kamper til å være en spiller i min alder, og det kan trolig bare skje i et lag som kommer opp gjennom ligasystemet. Den erfaringen har vært verdifull for meg. Jeg har blomstret og forbedret meg på grunn av dette, og jeg ville ikke ha byttet bort karrieren min for alt i verden.

Allen var med da Swansea spilte 0-0 på Anfield i fjor.

- Atmosfæren på Anfield er unik. Lidenskapen folk her har for fotball er noe jeg deler, og som jeg ønsker å være en del av. Det var også noe som tiltrakk meg ved denne klubben.

- Som Swansea-spiller var dette en av de dagene jeg virkelig husker fra forrige sesong. Å få sjansen til å komme hit og ha dette som hjemmebane gir meg en spesiell følelse. Jeg gleder meg til å oppleve den berømte støtten fra supporterne.

- Jeg kan ikke riktig forestille meg hvordan det vil føles å spille på Anfield nå. Jeg er spent på det etter å ha være vitne til Anfield-atmosfæren og sjelen, nå som jeg skal være en del av hjemmelaget. Jeg er sikker på at det blir fantastisk.

- Det er vanskelig å tro at jeg nå skal ha Lucas og Steven Gerrard som lagkamerater. Jeg må nesten klype meg i armen. Dette er spillere som jeg har vokst opp med å studere og forsøke å etterligne. Å få sjansen til å spille ved deres side er en fantastisk følelse, og noe som bare vil løfte mitt spill.

- Dette er en mulighet for meg rent personlig. Jeg har alltid hatt ambisjoner og ønske om å spille på et så høyt nivå som mulig. Når du får en mulighet som dette, er det nesten umulig å takke nei.

- Jeg ønsker å nå så langt som mulig. Hver dag, på trening og i kamper. Jeg ønsker alltid å bli bedre. Jeg vil alltid gi 100%, og jeg ser virkelig frem til å finne tonen med klassespillerne som er her, og bidra med mitt for klubben.

- Dette er en stolt dag for meg og min familie. De har støttet meg gjennom tykt og tynt så lenge at dette nesten er en like stor belønning for dem som for meg. Jeg føler meg stolt, og veldig opprømt, og ser frem til min tid her.