Anfield forblir Anfield

Liverpool FC kommer ikke til å selge navnerettighetene til Anfield for å finansiere renoveringen av stadion.

Administrerende direktør Ian Ayre slår fast at det er uaktuelt for Liverpool FC å selge navnerettighetene til stadionanlegget for å finansiere utbyggingen av Anfield. En utbygging som vil koste rundt £150M.

Liverpool FC holdt samtaler med flere verdenskjente merker i et forsøk på å selge navnerettighetene til et nytt stadion i Stanley Park, men nå som klubben har bestemt seg for å bli på Anfield er det uaktuelt å selge stadionnavnet. Det bekrefter Ayre overfor Liverpool Echo.

- Vi vil ikke selge navnerettighetene til Anfield. Det var noe vi vurderte kun da vi så på muligheten for å bygge nytt stadion. Det var en vanskelig prosess, men vi hadde noen interessenter og har det fortsatt. Et nytt stadion ville aldri ha blitt realisert uten at vi hadde solgt navnerettighetene, men det var bare en del av planene, uttaler Ayre.

- Vi måtte se på balansen i de to prosjektene, og finne den beste løsningen for klubben. Vi sitter med en sterk følelse av at vi har landet på den riktige løsningen med å renovere Anfield, fortsetter han.

Echo skriver at klubben nå vil låne penger til å renovere Anfield, i stedet for å selge navnerettighetene. Planene er å bygge over og bak Main Stand og Anfield Road End, og Liverpool FC håper at dette arbeidet kan bli gjennomført utenom sesongen, slik at man unngår inntektssvikt i byggeperioden ved at man må spille kamper med redusert kapasitet.

Echo hevder at klubben håper å ha planene klare for utbyggingen av Anfield til våren, og at byggearbeidet skal starte i 2014.

- Det neste steget ligger ikke i klubbens hender. Det er ikke Liverpool FC som skal kjøpe opp eiendommene. Det er det bystyret og Your Housing-gruppen som skal gjøre, forklarer Ayre.

- Dersom vi kommer oss gjennom dette neste stadiet med oppkjøp av eiendommer, er det opp til byplanleggerne om vår søknad om byggetillatelse blir akseptert, avslutter han.