Aquilani håper å få sjansen av Rodgers

Aquilani føler at han ble presset av klubben til å å gå på lån de to foregående sesongene. Nå håper han å få sjansen av Rodgers. Liker managerens fotballfilosofi.

Alberto Aquilani er tilbake i Liverpool etter to sesonger på lån i Italia.
- Hvordan kan man betale £20M for en spiller og ikke ta spilleren i betraktning? sier Alberto Aquilani til BBC Sport.

- Jeg har aldri bedt om å gå, men jeg har alltid blitt presset av klubben. Jeg er her, og jeg ville like å spille for Liveprool, men det avhenger ikke bare av meg.

Alberto Aquilani spilte 1.omgang av 1-2-tapet mot AS Roma, og etter kampen sa Brendan Rodgers at han fortsatt vurderer spillerens fremtid i klubben. Aquilani, som har to år igjen av sin kontrakt med de røde, er imidlertid oppmuntret av den første samtalen med den nye manageren.

- Jeg hadde en meget god prat med Brendan, hvor vi kunne del våre tanker. Det var en meget positiv samtale. Jeg liker hans fotballfilosofi fordi den står til mine ferdigheter.

Aquilani har kun to offisielle kamper for Liverpool (mot Rabotnicki i Europa League-kvalifisering sommeren 2010) etter Rafael Benítez’ avgang sommeren 2010. Under Roy Hodgson og Kenny Dalglish ble midtbanespilleren sendt på sesonglangt lån til Juventus og AC Milan. 28-åringen synes ikke han har fått sjansen til å bevise hva han er god for i Liverpool.

- Situasjonen forandret seg etter Benítez’ avgang. I de påfølgende årene følte jeg at jeg ble tvunget ut. Jeg ba aldri om å bli lånt ut, men de gjorde det klart for meg at det var bedre for meg å dra.

- Jeg synes folk i Liverpool må vite at jeg aldri har sagt at jeg har ønsket å forlate byen fordi jeg eller min familie ikke trivdes der. Det er ikke sant.

- Jeg kan ikke si at jeg har noe ugjort i engelsk fotball ettersom jeg egentlig aldri har fått sjansen til å spille der. Men det lille jeg har spilt, da synes jeg at jeg har vært i stand til å vise Liverpool-fansen at jeg besitter kvalitet og at jeg kan hjelpe laget.