Artikkelforfatter forferdet over overskrift

Harry Arnold ble forferdet da hans The Sun-artikkel fikk overskriften «The Truth». Det han skrev var påstander, ikke sannheten om Hillsborough-tragedien.

Tidligere The Sun-journalist Harry Arnold sier at redaktør Kelvin MacKenzie lagde overskriften «The Truth».

- Kelvin MacKenzie var en kontroversiell redaktør på den tiden. Han likte å lage sine egne overskrifter, sier herr Harry Arnold i programmet Hillsborough: Searching for the Truth».

- Han skrev overskriften «The Truth». Grunnen til at jeg vet det er at jeg var i ferd med å forlate nyhetsrommet da jeg så ham lage forsiden.

- Da jeg så overskiften «The Truth», ble jeg forferdet fordi det var ikke det jeg hadde skrevet. Jeg brukte aldri ordene: «Dette er sannheten om Hillsborough-tragedien.» Jeg skrev den på en balansert og rettferdig måte, og det mener jeg fortsatt.

- Så jeg sa følgende til Kelvin MacKenzie: «Du kan ikke skrive det.» Og han svarte: «Hvorfor ikke?» Jeg sa: «Fordi vi ikke vet sannheten. Dette er en versjon av sannheten».

- Og han avfeide det og svarte: «Ikke bekymre deg. Jeg kommer til å klargjøre at dette er hva noen folk sier.»

- Jeg gikk, men jeg var ikke fornøyd med situasjonen. Men faktum er at journalister ikke diskuterer med redaktører. Og spesielt krangler du ikke med en redaktør som Kelvin MacKenzie.

En politibetjent som var i tjeneste på Hillsborough 15. april 1989 fortalte i programmet at han ikke så supportere oppføre seg slik The Sun beskrev.
- Jeg så ingen Liverpool-fans urinere på politibetjenter, og jeg så ingen Liverpool-fans stjele penger, stjele penger fra døde mennesker eller plukke opp penger som hadde falt ut av folks lommer. Jeg så ikke det, og det skjedde sannsynligvis ikke.