Åtte sesonger siden siste møte

Sist Liverpool møtte Southampton i en fotballkamp var i 2004/05-sesongen, da Liverpool vant 1-0 på Anfield takket være en scoring av Florent Sinama-Pongolle.

Liverpools største seier i Premier League er mot Southampton, og stammer fra januar 1999, da Gerard Houlliers menn vant hele 7-1 på Anfield.

Liverpool har tapt tre av de fire siste ligakampene mot Southampton, men har kun tapt fem av de 22 siste ligakampene mot laget før sørkysten.

Lagene har møtt hverandre 26 ganger i Premier League. Liverpool har vunnet 12 av disse kampene, og Southampton sju.

På Anfield står Liverpool med sju seire, to tap og fire uavgjorte kamper.

Robbie Fowler er den eneste Liverpool-spilleren som har gjort hat-trick mot The Saints. Han gjorde dette sågar to ganger, i oktober 1993 og januar 1999.

Man må tilbake til desember 2003 for å finne sist Southampton vant på Anfield. Den gangen tok gjestene ledelsen allerede etter 74 sekunders spill ved Brett Ormerod.

Southampton har vunnet kun tre av sine 36 siste ligakamper på Anfield. Liverpool har vunnet 24 av disse kampene.

Av 74 ligamøter mellom lagene har kun to endt målløst. Begge ble spilt på Anfield. Det siste av disse i mai 2000.

Southampton er ubeseiret på sine fire siste kamper, hvor de har tatt åtte av 12 mulige poeng. Nigel Adkins' mannskap har scoret i alle utenom to ligakamper denne sesongen, og i bare en av de siste 12 har de ikke klart å lage mål.

Sist søndag vant de 2-0 over Newcastle på St Mary's.

For Liverpool er det kun den langtidsskadede duoen Fabio Borini og Martin Kelly som er uaktuelle til morgendagens kamp.

For gjestene kan Danny Fox være tilbake etter en kneskade, mens Frazer Richardson og Richard Chaplow heller ikke er så langt unna å være tilbake etter skader.

Michael Oliver dømmer morgendagens kamp.

Kilde: Liverpoolfc.com og Daily Telegraph