Bare fem igjen

Sist Liverpool slo Wigan var i desember 2009. Bare fem av de 11 som startet den kampen er fortsatt å finne på Anfield.

De fem er Pepe Reina, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Daniel Agger og Steven Gerrard.

I fjor vant Wigan 2-1 på Anfield. Shaun Maloney sendte gjestene i føringen på et straffespark foran Anfield Road End i første omgang. Luis Suarez utlignet, før Gary Caldwell ble matchvinner i det 63.minutt.

Liverpool har kun klart å unngå baklengsmål i en av sine ni siste kamper mot Wigan. Den største seieren over The Latics lyder på 4-0, og kom i desember 2006. Craig Bellamy (2), Dirk Kuyt og et selvmål sørget for det. Alle målene kom i første omgang.

Da lagene møttes i mars ble Raheem Sterling Liverpools nest yngste debutant noensinne, i en alder av 17 år og 107 dager.

Steve Staunton er den eneste Liverpool-spilleren som har gjort hat-trick mot Wigan. Det gjorde han til og med som innbytter i andre omgang i en ligacupkamp i oktober 1989.

I Liverpools forrige hjemmekamp, mot Newcastle, ble Steven Gerrard den 10. spilleren og den 6. yngste til å nå 600 kamper for Liverpool, i en alder av 32 år og 158 dager.

Luis Suarez har gjort åtte mål på 973 minutter med spilletid denne sesongen. Forrige sesng brukte han 2192 minutter på å nå like mange mål.

Mot Chelsea sist helg ble Suarez bare den femte Liverpool-spilleren til å score i fire bortekamper på rad siden Premier League ble opprettet. De som har gjort det før ham er Ian Rush, Robbie Fowler, Michael Owen og Steven Gerrard.

Liverpool har ikke blitt tildelt straffespark i sine siste 22 kamper i liga og cup. De har også bommet på sine tre siste straffespark. Det siste straffesparket de røde ble tildelt ble misbrukt av Stewart Downing mot Chelsea i mai. Mannen som dømte det straffesparket var Kevin Friend, som også dømmer ettermiddagens kamp på Anfield. Hans første Liverpool-kamp siden nettopp den kampen.

Av alle nåværende Premier League-klubber er Wigan den som har den lengste ubeseirede kamprekken mot Liverpool. Fem kamper. Wigan har sluppet inn bare tre mål mot de røde på de fem kampene.

Som manager har Roberto Martinez kun tapt en av sine seks kamper mot Liverpool.

Wigan har vunnet to bortekamper denne sesongen, 2-0 i Southampton og 1-0 over Tottenham.

The Latics har gjort 10 mål på de 14 ligakampene mellom lagene, men har funnet veien til nettmaskene i åtte av de siste ni.

Kilde: Liverpoolfc.com