Barnes vil gi Dalglish mer tid

Liverpool-legenden John Barnes mener Anfield-klubben bør gi manager Kenny Dalglish tid til å snu den negative trenden.

– Mange klubber bytter manager for tidlig. Hvis det er én klubb som vil gi støtte til manageren og vise forståelse for situasjonen, er det Liverpool, sa Barnes på BBC Radio 5 Live-programmet Sportsweek.

Dalglish forsterket stallen med spillere som Stewart Downing, Jordan Henderson og Charlie Adam i sommer, men ingen av de tre har tatt Anfield med storm i debutsesongen. Trekløveret har derfor fått mye av skylden for Liverpools begredelige Premier League-sesong.

– En manager kommer inn og krever å bruke £200 millioner på å forsterke troppen. Det fungerer ikke, og en ny manager erstatter ham. På et aller annet tidspunkt må klubben innse at det ikke har fungert, men likevel støtte manageren frem til det er helt tydelig at det ikke vil fungere, skisserte Barnes.

Liverpool-legenden mener at ett år ikke er lenge nok til å trekke konklusjoner. 48-åringen ser dessuten lys i enden av tunnelen.

– Ligaformen har selvsagt vært skuffende, men de dyrinnkjøpte spillerne har vist fremgang i prestasjonene. Enkeltspillere har vist gode takter i det siste.

Spesielt ungguttene Jordan Henderson (21) og Andy Carroll (23) har fått mye kritikk denne sesongen. Duoen ble til sammen kjøpt inn for drøyt £50 millioner, og Barnes antydet at de to engelskmennene kanskje forlot henholdsvis Sunderland og Newcastle for tidlig.

– En ung spiller kan ha én god sesong, og deretter bli sendt rett til en storklubb. Det skjer i dagens fotball. Spilleren kan vise stort potensial, men plutselig forventes det at han skal prestere for et topplag. Det har ikke fungert i deres første sesongen, men de har bare vært i klubben i ett år. Jeg vil gi dem tid, fordi begge har vist prov en oppadgående formkurve de siste månedene.