Bellamy avventer situasjonen

Ifølge Liverpool Echo vil Craig Bellamy sannsynligvis vente og se hvordan han passer inn i planene til Brendan Rodgers før han agerer på interesse fra Cardiff City.

Craig Bellamy tilbrakte 2010/11-sesongen på lån i Cardiff, og det sies at 32-åringen nok engang er et transfermål for Championship-klubben. Bellamy har snakket om sin beundring for den nyansatte Liverpool-manageren Brendan Rodgers, og tror nordiren og LFC vil stå godt til hverandre, men Bellamy vil ganske sikkert søke forsikringer om at han er med i managerens fremtidsplaner.

Bellamy har ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool, men kan være fristet til å returnere til sin hjemby dersom det blir begrensede muligheter for førstelagsspill på Merseyside. Han var tilbake i Cardiff i helgen for andre gjøremå,, men hans tilstedeværelse i byen satte fart på ryktene om en retur til Cardiff City.

Liverpool sier de ikke har blitt kontaktet av Cardiff City angående Bellamy. Anfield-klubben er overrasket over nyheten at Cardiff forbereder en overgang. Det er uklart om spilleren har holdt samtaler med Rodgers, men vil nok være interessert i et klubbskift dersom han blir benyttet like lite som forrige sesong, hvor han bare startet 18 av 38 ligakamper.
- Det var en merkelig sesong, har Bellamy innrømmet.

Cardiff-manager Malky Mackay er på ferie, men det antas at han vil gjøre det som er mulig for å hente Bellamy dersom det alternativet oppstår.

På lån fra Manchester City var Bellamy kaptein for Cardiff og hjalp dem til play-off. Med angriperen skadet tapte «The Bluebirds» semifinalen. Bellamy har sin familie boende kun få minutter unna Cardiffs treningsfelt, mens hans sønn er på klubbens akademi.
- Craig har hele tiden sagt at han en dag ville like å avslutte karrieren i Cardiff. Han har fortsatt base i området Vale of Glamorgan. Han mener antagelig at han har noe ugjort i klubben etter sesongen han var på lån der, sier Iwan Roberts, som spilte med Bellamy i Norwich City.

- Det endte skuffende for han. Han ble skadet i første kamp i play-off-semifinalen mot Reading. Og så ble Cardiff slått ut i det oppgjøret over to kamper. Jeg tror han ville like å komme tilbake og kanskje avslutte det kapittelet ved å hjelpe Cardiff til opprykk.

Mackay kan få rundt £10M i sommer til å styrke spillerstallen. Cirka £2M skal ha blitt brukt på Birminghams Jordan Mutch. Cardiff vil imildertid ha nok til å imøtekomme Liverpools verdsettelse. Med bare 12 måneder igjen av kontrakten kan Cardiff få tilslaget på Bellamy for ca £2M.

Lønn kan derimot bli et hinder. Et forslag er at Bellamy går med på lønnsreduksjon, men hever en betydelig bonus dersom Cardiff rykker opp.