Borini finner seg til rette

Fabio Borini føler han finner seg godt til rette i klubben, og har fått en god tone med sine nye medspillere. Nå er han på leilighetsjakt.

Så langt er Fabio Borini den eneste Brendan Rodgers har forsterket laget med i sommer. Den italienske spissen ble hentet fra Roma midt i juli, og kostet Liverpool £10,4 millioner. 21-åringen føler han finner seg godt til rette i klubben.

- Det er en fin gruppe med ærlige mennesker, og det er veldig hyggelige karer. Jeg kom raskt inn i gruppa, og de har hjulpet meg å finne meg til rette. Dersom jeg trenger noe, så spør jeg, og de vil vise meg, sier Borini om sine lagkamerater.

- Stevie G og Carragher er nøkkelpersoner og nøkkelspillere i klubben. Glen Johnson hjelper meg alltid, og det samme gjør Joe Cole, for jeg kjente han før jeg kom hit. Dani Pacheco har kanskje hjulpet meg mest, fordi jeg bodde med han på hotellet, og han har vist meg rundt i byen.

- Jeg leter etter en leilighet nå. Jeg har allerede telefon og bil, og jeg forsøker å slå meg til ro raskt slik at jeg bare trenger å fokusere på fotballen. Det er det viktigste, sier han til Liverpoolfc.com.

- De har allerede fortalt meg om en italiensk restaurant. San Carlo i sentrum. Jeg har vært der en gang sammen med Dani Pacheco og Suso allerede, og det var veldig bra.

- Det var litt tøft å begynne å trene igjen, for jeg har ikke hatt mye hvile. Men det var mer mentalt enn fysisk. Selv om jeg ikke spilte i EM, så trente jeg og var mentalt klar om jeg skulle få sjansen. Jeg fikk tre uker ferie, og så ønsket jeg å komme tilbake tidligere for å være sammen med laget. Det var mitt valg, og jeg er glad for det. Nå behøver jeg bare litt tid for å komme tilbake på det fysiske, og det er normalt.

- Det føltes bra å få debuten. Det er en viktig trøye, og det første jeg må tenke på er fremsiden med emblemet, heller enn baksiden av den med navnet. Det er det viktigste å vise folket, og også for meg, fordi når du bærer en drakt, så er fremsiden viktigere enn baksiden. Det er en historisk klubb, som har vunnet så mange troféer tidligere, og som ønsker å vinne like mange i fremtiden.

Borini var med på Liverpools USA-turné, og fikk litt spilletid i den siste kampen mot Tottenham.

- Det var utrolig. Jeg forventet ikke så mange supportere i Amerika. Jeg visste ikke at Liverpool hadde så mange supportere utenfor England. Det ga meg et godt inntrykk og forståelse om klubben. Jeg vet nå om lidenskapen utenfra, og vil prøve å ta det med på innsiden.

- Jeg synes vi har gode unge spillere, som ønsker å vise hva de kan gjøre. De har den riktige innstillingen for å slå gjennom på førstelaget en dag. Jeg har vært i den samme posisjonen som dem, og har vært ut og inn av førstelaget, så jeg forteller dem at de bare må holde hodet høyt selv om de havner tilbake på reservelaget, fordi det er slik det fungerer i en toppklubb. Dette er ingen liten klubb, så det er vanskeligere å slå gjennom på førstelaget. Men de må bare holde hodet høyt og jobbe videre, fordi det er mange gode spillere her.