Børster støvet av gammelt skilt

Det gamle «This is Anfield»-skiltet som hang i spillertunnelen på Anfield i 24 år frem til 1998 er tilbake på sin gamle hedersplass.

Skiltet ble byttet ut med en nyere versjon i 1998. Nå er altså den nye versjonen vraket, og det gamle skiltet tatt inn i varmen igjen, etter forslag fra manager Brendan Rodgers.

Manageren forklarer til Liverpoolfc.com hvorfor han ønsket å få på plass det gamle skiltet igjen.

- For meg er det tre sider ved denne saken. Når du kommer til vår fotballklubb skal du virkelig føle at historien sitter i veggene, samtidig som du skal føle nåtiden og fremtiden. Det er mye nostalgi rundt denne fotballklubben. Jeg følte bare at dette var et skilt og et symbol på hva Liverpool var i mange år.

- Skiltet ble tatt ned i 1998, men hengte der fra 1974 og frem til da. Suksessen som klubben hadde i den perioden var fenomenal. Så for meg er dette et symbol på gamle dager. Nå er vi i en moderne era, men jeg synes det er viktig å huske fotballklubbens store fortid, og dette «This is Anfield»-skiltet har en stor rolle å spille i så måte.

Det var Bill Shankly som i sin tid introduserte «This is Anfield»-skiltet for å skape frykt hos motstanderen mens lagene sto i spillertunnelen før kampstart. Shankly anså det som en måte å minne Liverpool-spillerne på hvem de spilte for og minne motstpillerne på hvem de spilte mot.

- Jeg har alltid sagt, uansett hvilken klubb jeg har vært i, at hjemmeformen er veldig, veldig viktig. Vi forsøker å ta i bruk alle midler for å få en fordel. Det er ikke tvil om at Anfield er en av de mest berømte og historiske stadioner i fotballverden, og ikke minst i britisk fotball. Å henge opp dette gamle skiltet var enda en liten faktor for å forsøke å gjenskape storhetstiden her på Anfield. Noe vi håper å gjøre i løpet av de kommende årene, sier Rodgers.

Museumskurator Stephen Done er også glad for at det gamle skiltet igjen henger på hedersplassen.

- Dette skiltet hang der under de suksessfulle årene i vår klubb. Det har vært en inspirasjonskilde for noen av våre største spillere. Det er trolig den viktigste enkeltgjenstanden på Anfield. Skiltet har fortsatt en kraft. Det bringer frem følelser i oss, og betyr så mye for så mange, uttaler Done.