Bra rød EM-start

Liverpools spillere i Ukraina og Polen har kommet bra i gang, både når det gjelder prestasjon og resultater. Martin Kelly fortsatt syk.

For de som følger Liverpools spillere under Euro 2012 vil det være mye fokus mot England, hvor Roy Hodgson til slutt endte opp med seks røde i sin tropp.

Engelskmennene gjorde en mer enn godkjent start mot formlaget Frankrike i går. De helhvite lå kompakt med to firere, i kjent Hodgson stil, og satset på kontringer med sine hurtige spillere på topp. Det gjorde at Andy Carroll ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Det var imidlertid på en dødball at engelskmennene scoret, da et presist innlegg fra Steven Gerrard ble headet inn av Joleon Lescott. Kaptein Gerrard var en av banens beste spillere i en disiplinert rolle sentralt på midtbanen, hvor han fikk selskap av Jordan Henderson et drøyt kvarter som innbytter for en sluttkjørt Scott Parker. Glen Johnson var også en av de beste blant de med tre løver på brystet etter en solid kamp på høyrebacken.

Stewart Downing ble holdt på benken av Hodgson, mens Martin Kelly ikke var blitt med til Donetsk da Liverpools forsvarspiller fortsatt sliter med et migreneanfall.

England møter i neste kamp Sverige på fredag, som har ryggen mot veggen etter 1-2 mot Ukraina.

Daniel Agger gjorde en strålende kamp da Danmark sto for en av turneringens overraskelser så langt ved å slå Nederland med 1-0. I «dødens gruppe» møter nå danskene Portugal på onsdag. Portugiserne må ha poeng etter et knepent tap mot Tyskland i sin første kamp.

De største favorittene Spania spilte 1-1 i sin første kamp mot Italia, og ventes å ta tre poeng mot Irland som tapte 3-1 mot Kroatia. Pepe Reina er henvist til benken hos spanjolene og vil trolig måtte ta til takke med rollen som sosialt midtpunkt i troppen.