Brukner optimistisk på vegne av Gerrard

Peter Brukner, som forlater stillingen som medisinsk ansvarlig i LFC etter denne sesongen, hevder at han tror bedre oppfølging av Steven Gerrard kan forlenge kapteinens karriere.

- Sammenlignet med de andre har vi trolig noe å ta igjen, sier Dr. Peter Brukner i et intervju med Bloomberg, og tenker på hvordan klubber i Premier League tar vare på sine spillere. – Italienerne har alltid vært rimelig gode på dette området. Jeg tror de spanske klubbene er rimelig bra i måten de tar vare på sine spillere, og jeg mener vi har hengt etter.

- Det er vel og bra å bruke millioner av pund på spillere, men du må sørge for at disse spillerne er ute på gressteppet heller enn i behandlingsrommet. Det dreier seg ganske enkelt om å ta vare på dine verdier.

- En må utvikle høyest mulig kvalifisert medisinsk personell uavhengig av manageren, fortsetter australske Brukner. Ifølge Bloomberg, bekrefter legen at det var klubbens avgjørelse å avvikle hans kontrakt.

- Jeg vil helst ikke kommentere mitt forhold til manageren. Hvis manageren ikke stoler på eller har tillit til det medisinske personellet da blir det en veldig vanskelig situasjon, fortsetter Peter Brukner og hevder at den siste uttalelsen var av generell art.

Ifølge Brukner skal Liverpool denne sesongen ha hatt færre skader enn noen andre klubber, og spillerne skal i tillegg ha løp mest av alle i Premier League. De resultatene skal ha kommet med bakgrunn i en stab og et system hvor lønnsnivået er mindre enn hva en middels betalt spiller i Premier League tjener.

Uten å bli sitert, skal legen også hevde at forandring på hvordan spillerne trenes og følges opp ha styrket sjansene for at Steven Gerrard kan holde på lengst mulig. Kapteinen har slitt mye med skader, spesielt de siste par sesongene.

- Det er noe som jeg kan måtte svare for siden, å hevde det, men det er ingen tvil om at han gjør alt han kan for å forbedre sjansene til å forlenge sin karriere, sier Brukner om Stevie G.