Bystyret gir LFC mer tid

Liverpool Echo melder at bystyret i Liverpool gir Liverpool FC mer tid til å ta en endelig avgjørelse i stadionsaken.

Bystyret i Liverpool hadde gitt Liverpool FC frist til juli for å bestemme seg om man skal bygge nytt stadionanlegg eller bli værende på Anfield. Men på et møte sent i forrige måned fortalte Liverpool FC bystyret at klubben ennå ikke var klar til å komme med en kunngjøring.

Bystyret ønsker svært gjerne en fremgang i saken, men det var villig til å lempe på fristen og gi klubben mer tid. Ingen ny frist har blitt satt.

- Vi har regelmessige møter med Liverpool FC og vi jobber sammen med klubben, sier borgermester Joe Anderson til Liverpool Echo.

- Det er frustrerende for de lokale beboerne, og de er mitt hovedanliggende. Vi presser på for å få en rask løsning på spørsmålet om klubben forblir på Anfield eller flytter til Stanley Park, men vi er oppmuntret over samtalene.

I mai avslørte bystyret planer for fornyelse av området rundt Anfield stadion, men bystyret har påpekt at disse ikke er knyttet opp mot klubbens planer.

Bystyret kontrollerer fortsatt leieavtalen i Stanley Park hvor klubbenhar som alternativ å bygge nytt stadion.

Byggetillatelsen for stadionet designet av arkitektene AFL gjelder fortsatt, men det er avgjørende at klubben får i havn en navnerettighetsavtale for å subsidiere byggeprosjektet.