Carragher når 700 kamper

Jamie Carragher innrømmer at han fortsatt har noe å lære i karrieren selv om han i neste offisielle kamp når 700 kamper for klubben. Ian Callaghan føler at hans klubbrekord er trygg.

Brendan Rodgers debuterer som Liverpool-manager i en offisiell kamp i neste uke når Liverpool skal ut i første kamp i 3.kvalifiseringsrunde i Europa League. Samtidig vil Jamie Carragher nå 700 førstelagskamper for Anfield-klubben dersom visekapteinen kommer på banen. Det er en milepæl kun én Liverpool-spiller har klart tidigere i klubbens 120-årige historie. Rekordmannen Ian Callaghan, med 857 kamper for Liverpool, begynner å føle at hans rekord er temmelig trygg.

- Jamie må spill 50 kamper per sesong i ytterligere tre sesonger for å nå den, og det er mye å be om, men rekorder er der for å bli slått, sier Ian Callaghan til Liverpool Echo.

- Jeg har hele tiden sagt at dersom noen skulle slå rekorden, ville jeg like at det blir Jamie fordi han er en herlig fyr, en fantastisk fotballspiller og har en flott innstilling

- Men selv om han ikke skulle nå dit, er 700 kamper en fantastisk milepæl, spesielt nå om dagen med rotasjon av laget. Da jeg spilte, var det i Shanks tidsalder, og han sa: «Samme lag som forrige sesong». Så det er fantastisk for Jamie å nå 700 kamper.

I sin 17. sesong i Liverpool lærer Jamie Carragher fortsatt som fotballspiller.

- Brendan er svært mye en trener, og det er flott å se ham der ute. Selv i min alder stopper du aldri å lære. Det er alltid en viss skuffelse når en ny manager kommer inn fordi det betyr at det ikke har fungert for den forrige, enten det var Roy, Gerard, Rafa eller Kenny.

- Men jeg har allerede lært mye av ham. Selv om han er relativt ung, har han vært trener i 20 år. Jeg har lært av måten han snakker til spillere om hva han forventer, selv de som ikke er i min posisjon. Dersom jeg blir tatt ut, vet jeg nøyaktig hva han forventer av de andre spillerne. Jeg lærer hele tiden. Det er ikke bare hva han sier til meg, men til alle.

- Når en ny manager kommer inn, er det friskt og nytt. Det er mer entusiasme fordi folk prøver å imponere litt mer og det er blanke ark.

- Jeg har lært mye av manageren de seneste ukene. Jeg er sikker på at jeg kommer til å lære mer de neste 12 månedene. Ronnie Moran sa til meg da han var 65 år at du stopper aldri å lære, så jeg har fortsatt mye å lære i en alder av 34.

Jamie Carragher kommer nok ikke til å ta Ian Callaghans rekord, men legenden tror ikke vi skal avskrive 34-åringen helt ennå.

- Carra tar kanskje ikke rekorden, men han har vært del av flere regjeringstider i klubben og tjent hver eneste av dem utmerket godt. Jeg er sikker på at han har noe igjen i seg.

- Det er en stor ære for ham å være nummer to på listen over spillere med flest kamper for klubben. Han har vært her en stund. Forhåpentligvis blir han her mye lenger. Carra er et ikon her, ikke bare på grunn av antall spilte kamper, men for hvordan han har tjent klubben og den suksessen han har brakt med seg.