Carragher stiller seg bak Kenny

Jamie Carragher mener Kenny Dalglish får mye ufortjent kritikk.

- Folk må huske på hvor klubben var da Kenny tok over, sier Carragher.

Liverpool hadde store problemer både på og utenfor banen under Roy Hodgsons regime på Anfield. Kenny Dalglish kom inn og snudde trenden, men denne sesongen har resultatene i ligaen uteblitt.

- Klubben var i knestående. Vi hadde nettopp gått igjennom en tøff periode, og vi befant oss langt nede på tabellen. Kenny overtok, og han ga alle et løft i kraft av sin tilstedeværelse. Men det var ikke bare det. Prestasjonene og resultatene bedret seg også, sier Carra til Sunday Telegraph.

Selv om ligaformen har vært svak, har Dalglish ledet Liverpool til klubbens første trofé på seks år. Skotten har også tatt Anfield-klubben til semifinalen i FA-cupen, der Merseyside-rival Everton står på motsatt banehalvdel.

- Alle vet at denne sesongen handlet om å gjenoppbygge laget. Vi har allerede vunnet et trofé - det første på seks år - og det beviser at vi har forbedret oss. Det var en stor prestasjon. Vi er fortsatt i FA-cupen, så det kan bli enda bedre.

Carragher innrømmer at Premier League-formen har vært under forventet standard, men han understreker at klubben er i en gjenoppbyggingsfase.

- Vi er klare over at vi ikke har prestert som ønsket i ligaen. Vi ønsket å være nærmere topp fire, men det er vanskelig å utfordre de etablerte lagene - spesielt med alle endringene vi har gjort. Vi har nettopp begynt prosessen med å bygge opp et nytt lag, så man kan ikke forvente umiddelbare resultater.

Kenny Dalglish var manager forrige gang Liverpool tok seriegull.

- Han vet hva det vil si å vinne en ligatittel, og han vet hva som skal til for å ta klubben fremover. Det er ingen andre i klubben som har erfaring med å vinne ligatittelen. Det er latterlig å overse erfaringen og merittene Kenny har, når han allerede har begynt å vinne titler igjen, fortsetter Carra.

Midtstopperen forsvarer også sommerinnkjøpene Jordan Henderson og Stewart Downing, samt £35-millionersmannen Andy Carroll - som alle har fått mye kritikk av eksperter og supportere.

- Vi må forbedre oss som gruppe. Det er ikke rettferdig bare å snakke om de nyinnkjøpte. Vi håper at de vil heve seg ytterligere etter å ha vært i klubben i ett år, men vi trenger kanskje et par nye spillere for å ta oss videre. Men det er ikke lett å lære hva det betyr å spille for Liverpool. Det er ekstra store forventninger i denne klubben, avslutter Carragher overfor Sunday Telegraph.