Carroll nettet i England-seier

England beseiret Sverige 3-2. Andy Carroll headet inn Englands første mål i kampen på innlegg fra Steven Gerrard. Carroll, Gerrard og Johnson spilte samtlige minutter.

Englands landslagssjef Roy Hodgson foretok én endring på laget da England møtte Sverige i Kiev. Andy Carroll kom inn for Alex Oxlade-Chamberlain fra start, og det ga uttelling midtveis i 1.omgang. Steven Gerrard la et innlegg fra dyp posisjon. Andy Carroll smatt inn mellom to svenske forsvarere og headet kraftfullt i nedre hjørnet. 1-0 til England!

1.omgang var en nokså tam affære, men etter pause ble det svært underholdende. Andy Carroll pådro seg frispark i det 49. minutt. Zlatan Ibrahimovic skjøt i muren, men fikk lempet returen tilbake inn i feltet hvor Glen Johnson opphevet offsiden.  Ballen havnet hos Olof Mellberg som avsluttet. Joe Hart fikk en hånd på ballen, men lærkula traff Johnson. Liverpool-forsvareren forsøkte å klarere, men klarte ikke å forhindre at ballen gikk over streken. UEFA har kreditert målet som et selvmål av Johnson. Glen Johnson rettet opp inntrykket med en heroisk takling i farlig posisjon tre minutter senere.

I det 59. minutt tok Sverige ledelsen ved Olof Mellberg. Olympiacos-spilleren kom seg fri på et frispark og headet i mål fra fem meter.

Innbytter Theo Walcott brakte balanse i regnskapet igjen i det 64. minutt da han tok vel vare på en klarering i returrommet.  Skuddet skiftet retning og utmanøvrerte keeper Andreas Isaksson.

Danny Welbeck sørget for 3-2 og tre poeng til England i det 78. minutt. Med ryggen til mål styrte Manchester United-angriperen et innlegg fra Walcott over streken.

Steven Gerrard hadde en meget god avslutning på overtid til å øke ledelsen, men Sveriges keeper reddet mesterlig. Martin Kelly, Stewart Downing og Jordan Henderson ble sittende på benken hele kampen.

England trenger nå kun uavgjort mot vertsnasjonen Ukraina i den siste gruppespillskampen for å gå til kvartfinale.