Clarke ser frem til kveldens semifinale

- Vi står foran noen store kamper den kommende måneden, og det er hva alle er involvert i fotball for. Vi ser frem til utfordringen, og forhåpentligvis kan vi få noen gode resultater, uttaler førstelagstrener Steve Clarke til Liverpoolfc.tv foran kveldens semifinale i Carling Cup.

Liverpool møter nå Manchester City for andre gang på en uke, og Clarke forteller at spillerne er lystne på revansje etter det forsmedelige 3-0 tapet i ligaen.

- Vi har satt oss ned og foretatt en grundig analyse av kampen. Vi har vist spillerne noe de gjorde ganske bra i kampen, og ting de åpenbart ikke gjorde særlig bra. Alle som så kampen og er ærlige innser at 3-0 ikke var et rettferdig resultat i denne kampen, men nå må vi sørge for at vi snur dette og presterer litt bedre. Jeg er sikker på at vi vil få med oss et godt resultat.

- Jo færre feil du gjør, jo bedre er det. Når du møter et topplag må du prøve å skape ting som kan avgjøre kampen. Vi betrakter oss selv som et topplag også.

- Ett bortemål vil være til hjelp, men vi trenger ikke legge ekstra press på oss selv for å få det. For å få med oss et positivt resultat tilbake til Anfield må vi antagelig score mål i denne kampen. Det er med den innstillingen vi vil gå til kampen.

- Joe Hart er Englands landslagskeeper, og det er en grunn til at han er det. Men det er opp til oss å sette ham på prøve. I ligakampen på Anfield i høst satte vi ham virkelig på prøver, og han gjorde noen fantastiske redninger. Vi må sette ham under ytterligere press, og utfordre ham. Dersom vi fortsetter å gjøre det, vil ballen ende opp i nettet før eller siden.

- Supporterne er alltid viktige for oss. De er lojale, og støtter alltid laget 100%. Vi har fått ekstra mange billetter til denne kampen, så supporterne kommer til å møte opp og skru opp lydnivået. Forhåpentligvis kan vi gi dem noe å glede seg over denne gangen.

- Returkampen vil gå sin gang, når vi kommer så langt. Men først må vi sørge for å prestere i den første kampen, og sørge for at det hele ikke er avgjort før returkampen.

Clarke tror ikke at Manchester Citys tap for byrival Manchester United i FA-cupen vil ha noen innvirkning på kveldens kamp.

- Ingen topplag liker å tape, så de vil være litt såret. Men de presterte veldig bra med 10 mann på banen, og deres manager poengterte etter kampen at selv om de tapte så kom de fra kampen med æren i behold, noe jeg er enig i.

- Men vi skal ikke tenke så mye på Manchester City, og heller konsentrere oss om oss selv. Vi må gjøre det vi er gode på, og spille opp mot vårt beste. Klarer vi det, vil alt ligge an til en fantastisk returkamp på Anfield.

- Kamper som denne er grunnen til at du kommer til en klubb som Liverpool. Du ønsker å være involvert i de siste kampene i en cupturnering. Vi er nå i semfinalen i Carling Cup, og forhåpentligvis klarer vi det samme i FA-cupen. Men vi må også stå på videre i Premier League, som er vårt brød og vårt smør.

- Vi er klar over at det forventes mye av oss i alle kamper vi spiller, men vi klarer å håndtere presset.

Clarke benytter også anledningen til å rose Craig Bellamy for hans bidrag så langt denne sesongen.

- Craig har gjort det meget bra for oss. Han er i veldig god form for øyeblikket, og hans bidrag kan alle se. Vi er veldig glade på hans vegne, men vi visste på forhånd hva vi fikk da vi hentet ham tilbake til klubben, sier Clarke.

- Jeg jobbet sammen med Craig i en kort periode i West Ham. Kevin Keen har også jobbet med ham tidligere, så vi visste hvilken spillertype vi fikk. Vi følte han kunne tilføre troppen noe, og det er eksakt hva han har gjort og fortsetter å gjøre. Det er flott.