Cole drømmer om EM-spill

Joe Cole trives som utlånspiller i Lille, og har ikke gitt opp tanken om å komme tilbake på England og spille i EM til sommeren. Spesielt hvis hans gamle sjef Harry Redknapp blir landslagsmanager.

Ifølge hjemmesiden til Lille har Joe Cole denne sesongen totalt spilt i 36 kamper og scoret åtte mål. Han har vært 2140 minutter på banen, som skulle tilsvare en time i snitt pr. kamp.

Cole har vært på banen i 25 av 29 ligakamper, og scoret tre mål. Lille er nr.3 i Ligue 1, syv poeng etter Montpellier og PSG.

- Jeg har blitt bedre taktisk, sier den utlånte 30-åringen til L’Equipe. – Dette har åpnet øynene mine. Jeg liker den friheten som blir gitt til spillerne, i Lille spiller vi et veldig offensivt spill.

- Jeg ble ofte forvirret da jeg spilte for engelske klubber mot kontinentale lag, da vi aldri syntes å få tak i ballen fra dem. Nå forstår jeg hvorfor, det å kunne holde på ballen er en viktig del av spillernes utdanning her.

- Den rollen som backene har i Frankrike er vesentlig, spesielt i Lille hvor vi har Debuchy og Beria som er med og sørger for at det blir flere spillere i angrep. I England konsentrerer den bakre fireren om å forsvare seg.

- Jeg ble født som en engelsk spiller, men min fotball er kontinental, sier en ettertenksom Joe Cole.

- Siden barndommen har jeg gått mot strømmen. Hvis jeg hadde vært fransk, da ville det trolig vært lettere å spille den type fotball jeg liker. Jeg er litt som Glenn Hoddle og Chris Waddle, som hadde mye moro her.

- Jeg vet at det engelske fotballforbundet nylig sendte en speider for å se meg spille, fortsetter mannen som har spilt 56 ganger for det engelske landslaget. – Det er et stort løft for meg.

- Alt vil avhenge av hvordan denne sesongen ender, men det er en drøm for meg. Harry Redknapp kjenner meg, han vet hva jeg kan gjøre. Hvis han blir manager for England, da kan vi vinne EM.

- Vi ville hatt mindre mulighet med Capello, spillerne vil være beredt til å dø for Harry og han vet hvordan han kan få det beste ut av dem.