Comolli om Gerrard

Damien Comolli sier at hans kontakter og venner i utlandet mener at Steven Gerrard har vært den beste engelske spilleren de seneste 20 årene. Comolli forklarer ambassadørrollen.

Steven Gerrard signerte i dag en ny kontrakt med Liverpool.
- Dette er en stor dag for klubben, fansen, manageren og for alle. Det er det alltid når du sikrer en langvarig kontrakt med en av dine beste spillere. Som jeg tidligere har sagt er det et tegn på at vi ønsker å beholde våre beste spillere her. Fordi han er kaptein og på grunn av alt han har gjort så langt, er det en enda bedre følelse, sier Damien Comolli til Liverpoolfc.tv.

Damien Comolli blir bedt om å beskrive Steven Gerrards kvaliteter.
- Jeg tror ikke jeg skal være veldig kreativ og trolig si hva folk har sagt tidligere. Jeg vil heller snakke om individet og personen bak spilleren. Måten han setter laget og klubben først fremfor sine egne interesser er helt enorm. Han er en fantasi av en profesjonell, og det er bare flott å ha noen som dette i klubben. Han er en leder, han er karismatisk, han er en toppspiller, og han er en lagspiller. Det er ikke mye mer du kan be om fra et individ.

Comolli har mange venner og kontakter verden over.
- Alle sier at han er den beste spilleren dette landet har hatt de seneste 20 årene. Jeg tror det er ganske enstemmig. Jeg leste nylig i fransk presse om en avstemning over de fem beste engelske spillerne de seneste 20 årene, og der havnet Stevie øverst. Når du snakker med spillere, enten de er i Premier League, i andre divisjoner i England eller i utlandet, sier de svært ofte:  «Kommer Steven Gerrard hit?» og «Hva er hans kontraktssituasjon? Han er så god at jeg ønsker å spille sammen med ham.» Og det kan jeg forstå.

Steven Gerrard er i god form etter skadeavbrekket.
- Absolutt. Kenny har sagt det tidligere, men jeg tror vårt medisinske personale har gjort en fantastisk jobb med begge skadene. Han har vært ute lenge, og det var utrolig frustrerende for ham og skuffende for oss fordi vi prøvde å gi ham så mye støtte som vi kunne. Det var skuffende fordi han var ute og var desperat etter å komme tilbake og spille. Vi ba ham bare være tålmodig, og ikke mase. Jeg tror han har scoret tre på de fire seneste. Så snart han kommer på banen, ser dere hvilken kvalitet han besitter og hva han tilfører laget.

Damien Comolli forklarer hvilken betydning Steven Gerrard har utenfor banen.
- Hjelpen er enorm. Når vi ønsker å signere en ung spiller, uansett alder, og jeg ber Stevie komme til akademiet for å snakke med en spiller, eller slå av en prat med noen på Melwood, er han alltid der for å hjelpe og prøve å overbevise gutten om å komme til oss. Han forteller gutten om sine opplevelser av å være i Liverpool, fra å komme opp fra akademiet og spille for førstelaget, og om den fantastiske supporterbasen. Det er ikke bare den hjelpen han gir på daglig basis til dem som er her, men også den hjelpen han gir til oss som skal hente et talent til klubben. Det er det samme med Carra, og det er det også med de øvrige på førstelaget. Men fordi det er han og på grunn av det han har gjort for klubben og hva han representerer i England, utgjør det en forskjell når han snakker med en ung spiller.

- I tillegg har du det på banen. Vi snakket med Jordan Henderson i fjor sommer, og han snakket om det å trene et par dager med Stevie på England. Han sa at så snart han trente, så gikk nivået fantastisk opp. Det handler om teknisk lederskap også, ikke bare mentalt.

Steven Gerrard vil få en ambassadørrolle i klubben når han legger opp.
- Ståstedet til meg og Ian Ayre er at vi ønsker å beholde folk som Stevie av de grunnene jeg har nevnt. Som en ambassadør kommer han til å være hos oss og gi råd til unge spillere. Han kan gi råd til spillere han ville ha spilt med. Det er bare flott å vite at han skal være hos oss i lang tid.