Craig prioriterer familien

Craig Bellamy ser ut til å forlate Liverpool, men det er ikke sportslige årsaker som er bakgrunn for den avgjørelsen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers forventer at Bellamy slutter seg til Cardiff City i løpet av de nærmeste dagene. En av grunnene til at waliseren vil hjem skal være at resten av hans familie valgte å bli boende i Cardiff da Bellamy flyttet tilbake til Merseyside for et drøyt år siden.

- Jeg tror nok at Craig kommer til å forlate oss ja. Jeg hadde en veldig fin samtale med Craig når jeg kom til Liverpool. Han er en fin fyr. Han er fullt klar over hvilket stadium av sin karriere han er på. Han vet han ikke er i stand til å spille hver eneste uke. Han er 33 år gammel, og karrieren går mot slutten. Samtidig bor familien hans fortsatt i Cardiff, forklarer Rodgers til Click Liverpool.

- Han tok en vanskelig avgjørelse da han valgte å komme tilbake hit. Han har bodd alene. Han elsker klubben, og elsker å spille for klubben, men jeg tror han hadde tatt den endelige avgjørelsen allerede på tampen av fjorårssesongen, fortsetter manageren.

- Han var i en lignende situasjon som Maxi Rodriguez. Dette var karer som hadde bestemt seg lenge før jeg kom til klubben. Jeg ønsket å snakke med dem, men uansett om de var fristet av å være med videre, så er det om du er lykkelig som er det viktigste for en spiller.

- Maxis familie var ikke her. De kom til å bli boende i Argentina. Craigs familie er ikke her. De bor i Cardiff. Dersom en spiller ikke er lykkelig, vil du ikke få maksimalt ut av ham. Derfor ender Craig trolig i Cardiff.

- Vi har hatt samtaler både med ham og Cardiff City. Craig er 33 år nå, og har reist landet rundt hele livet, så det er personlige årsaker som ligger bak. Vi skal se på saken, og komme oss videre.

- En spiller av Craigs kaliber vil bli sårt savnet i troppen, men jeg kan ikke dvele ved det. Dersom han ender opp i Cardiff, vil jeg ønske ham lykke til videre. Han vil fortsatt være en stor Liverpool-supporter, og han vet det ikke er sportslige grunner som er årsaken til at han forlater klubben. Det er kun av familiehensyn. Min jobb nå blir å få tak i en erstatter med de samme kvalitetene, altså en spiller som er hurtig, effektiv og som både kan skape og score mål.