Dalglish jubler for velfortjent trofé

- Vi fortjener dette trofeet, sier skotten.

- Vi er henrykte, og vi fortjener dette trofeet. Gjennom hele turneringen har vi spilt godt, sier Kenny Dalglish til klubbens offisielle nettsted.

Liverpool hadde ikke vunnet sølvtøy på de siste seks årene, og derfor smakte det ekstra godt å kunne løfte Ligacup-trofeet i kveld.

- Vi er ekstatiske over å ha vunnet vårt første trofé på seks år. Det er en fantastisk dag for oss, men vi kommer til å fortsette å jobbe hardt, og se hvor det fører oss, fortsetter skotten.

Dalglish roser alle i og rundt Liverpool FC for at Carling Cup-trofeet havnet i røde hender på Wembley i kveld.

- Vi er her fordi alle har lagt ned en innsats - ikke bare meg. Eierne, supporterne, spillerne - alle har bidratt. Jo nærmere vi er hverandre, jo sterkere er vi. Dagens triumf er et produkt av hardt arbeid fra utrolig mange mennesker. Det være seg eier, direktør, spiller eller banemann. Alle har gjort sitt beste for å ta klubben fremover.

Nå er skotten sulten på mer sølvtøy.

- Selv om vi vant i dag, er vi ikke ferdige. Vi ønsker å vinne mer. Den beste måten å gjøre det på, er å fortsette å gjøre som vi har gjort - ved å holde sammen.

Kenny brukte samtlige tre bytter på Wembley, og både Craig Bellamy og Dirk Kuyt spilte en viktig rolle da Liverpool snudde kampen. Dalglish var imidlertid opptatt av å nevne spillerne som ikke engang fikk en plass på benken.

- Spillerne som ikke startet kampen, var litt skuffede over ikke å gjøre det. Men de som var mest skuffet, vil ha vært Sebastian Coates og Jon Flanagan. Det er imidlertid viktig å påpeke at de ikke ble vraket på noen som helst måte. I tillegg er Jack Robinson, som også er bidratt, skadet.

- Man føler med alle som ikke er involvert, men det er alltid en sjanse for at du kommer innpå dersom du sitter på benken. De tre som kom inn, Craig, Dirk og Carra, var alle med og bidro. Det som er viktig å understreke, er at selv om de var skuffet over ikke å starte, er de ikke skuffet nå!

Stewart Downing ble kåret til banens beste spiller. Journalistene ville vite hva Dalglish mente om flankespilleren, men skotten holdt kortene tett til brystet.

- Det er fint å se at Stewart fikk anerkjennelse for forestillingen sin. Men det viktigste er at vi vant kampen. Vi kommer ikke til å analysere prestasjonen til hver eneste spiller, sier Liverpool-sjefen.

José Enrique, Charlie Adam, Jordan Henderson og Craig Bellamy ble - sammen med nevnte Downing - hentet til klubben i sommer. Kenny er fornøyd med hvordan de nyinnkjøpte har etablert seg.

- Vi kjøpte syv spillere i sommer, og de har fått seg en vinnermedalje i debutsesongen. Det er noe de kan være stolte av.

Forrige gang Merseyside-klubben vant et trofé, var tilbake i 2006 - men Kenny Dalglish tror ikke at Liverpool-fansen må vente i seks nye år på neste trofé.

- Planen for seks år siden var ikke å gå seks år uten å vinne noe, men vi vant i dag, og det skal vi nyte. Vi vet at fansen også har gledet seg stort, og det gir oss mersmak. Vi ønsker å gjøre det igjen. Om alle står sammen og alle bidrar, har vi større muligheter for ytterligere suksess i fremtiden, sier manageren.

Han benytter anledningen til å skryte av Liverpool-supporterne.

- De var utrolige. Jeg tror de nøt anledningen, og trofeet kronet dagen for dem. Vi hadde fantastisk støtte i dag, men Cardiff-fansen spilte også sin rolle. Det må ha vært en flott kamp for nøytrale tilskuere, for atmosfæren var strålende.