Dokumenter frigis til høsten

Dokumenter relatert til Hillsborough-tragedien skulle blitt frigitt nå til sommeren, men et omfattende arbeid og nytt materialet har ført til utsettelse til september.

Ifølge Liverpool Echo kommer offentliggjøringen av Hillsborough-dokumentene til å skje senere enn planlagt. Mengden av dokumenter har selv overrasket medlemmene av The Hillsborough Independent Panel. Panelet gjennomgår for tiden to millioner papirer.

September kommer sannsynligvis til å bli måneden dokumentene skal frigis for offentligheten ettersom det må sammenfalle med åpningen av parlamentet etter sommerferien.

- Vi holder på med dette vanskelige og komplekse arbeidet, sier biskop James Jones, formann i Hillsborough Independent Panel, til Liverpool Echo.

- I dette arbeidet har panelet hatt tilgang til mange tusen dokumenter. I løpet av de seneste ukene har panelet blitt gjort oppmerksom på nytt materialet.

- Ettersom dette trenger en skikkelig analyse og gjennomgang, vil ikke panelet få fullført sitt arbeid i løpet av våren som opprinnelig planlagt. Det forventes at panelet får fullført arbeidet til høsten.

Biskopen har møtt Anne Williams som mistet sin sønn Kevin (15) på Hillsborough. Formby-kvinnen har kjempet en lang kamp for å få et nytt likskue basert på bevis om at sønnen fortatt var i livet etter klokken 15.15 som ble satt som dødstidspunkt for de omkomne. Biskopen har antydet til Anne Williams at generaladvokaten vil gi henne en ny høring. Hun opplyser at bevisene hennes vil bli overlevert til generaladvokaten før Hillsborough-panelet offentliggjør dokumentene.