Downing håper å avslutte sesongen sterkt

Stewart Downing håper at Liverpool klarer å avslutte sesongen sterkt, slik at laget kan gi supporterne noe å glede seg over.

Downing er opptatt av å reise kjerringa før møtet med Newcastle på St James' Park.

- Det er veldig viktig at vi slår tilbake nå. Det var veldig skuffende å tape på Anfield i vår forrige kamp. Kampen på søndag er en viktig kamp for oss. Det fine med fotball er at du alltid får en ny mulighet til å rette opp inntrykket bare noen dager senere. Vi ønsker å gjøre det når vi møter Newcastle, uttaler vingen til Liverpoolfc.tv.

- Stemningen har vært god på trening. Vi hadde en samtale der vi ble enige om å ikke dvele for lenge ved Wigan-resultatet. Vi må fokusere på Newcastle-kampen, for det blir en tøff kamp for oss. Men det er en kamp vi tror vi kan vinne, fortsetter han.

Åtte ligakamper gjenstår av Liverpools sesong, i tillegg til at man skal ut i en semifinale i FA-cupen mot Everton. Downing er opptatt av at laget bruker disse kampene til å gi klar beskjed til supporterne om at dette er et lag i fremgang.

- Vi gjør vårt beste for dem, og prøver å vinne hver eneste kamp. Beskjeden til fansen er at vi aldri gir opp. Vi vil alltid stå på videre, og vi vil prøve å avslutte sesongen så sterkt som mulig for dem. Vi er fortsatt med i FA-cupen, så vi har mye å spille for.

Det er lag nummer seks og sju på Premier League-tabellen som møtes på søndag. Liverpool ligger åtte poeng bak Newcastle.

- Jeg tror Newcastle har prestert over det som var forventet av dem på forhånd, ikke minst siden de mistet fire eller fem av sine beste spillere og alle trodde de ville få en dårlig sesong. Newcastle og Alan Pardew skal ha honnør for sine prestasjoner. Pardew har gjort smarte kjøp. Han har hentet inn noen ukjente navn som har kommet inn på laget og gjort en veldig god jobb.

- Vi må være på tå hev mot dem, for de har bevist gjennom hele sesongen at de kan slå hvem som helst. Det er grunnen til at de ligger så høyt på tabellen. De er et godt lag.

- Men i Liverpool har vi alltid troen på at vi kan vinne uansett hvor vi spiller. Vi har hatt noen skuffende resultater, men vi tror alltid at vi kan vinne neste kamp. Med de spillerne vi har og de holdningene som råder i troppen, spiller det ingen rolle hvilken bane vi spiller på. Vi tror vi kan vinne. Det er en fin egenskap å ha.

Demba Ba er Newcastles toppscorer med 16 mål. Januarkjøpet Papiss Cisse har også tegnet seg hyppig på scoringslisten den siste tiden.

- Demba Ba har hatt en fantastisk sesong. Han kom på en gratisovergang, og kan være et av sesongens beste kjøp. Spesielt når man ser på antall mål han har gjort. Cisse har også gjort et par mål etter at han kom dit, og virker ganske livlig. Newcastle er et vanskelig sted å spille, og de ønsker nok å avslutte sesongen sterkt foran egne fans, konkluderer Downing.

- Jeg ser imidlertid frem til kampen. Klarer vi å holde de to nevnte spillerne i sjakk, har vi en god sjanse. Vi må bare spille vårt eget spill. Det så vi da vi møtte dem på Anfield. De var i god form da, men vi slo dem 3-1 og utspilte dem.

- Vi må spille vårt eget spill, og sette press på dem. De har noen skader, og vi begynner å få spillere tilbake, så troppen ser sterk ut igjen. Jeg har tro på at vi kan reise dit og slå dem. Spiller vi vårt eget spill, og har litt mer flaks enn vi har hatt, vil det gå bra.

Andy Carroll og Jose Enrique vil være tilbake St James' Park og spille mot sin tidligere arbeidsgiver for første gang. Downing tror det kan gi duoen ekstra motivasjon.

- Jeg har snakket med Andy og Jose, og de ser frem til å reise tilbake til Newcastle. Det gjelder trolig Andy i enda større grad enn Jose, ettersom han er født og oppvokst der. Jeg er sikker på at han ser frem til å spille mot sine kompiser i sin hjemby.

- De er generelt spente på å dra tilbake. Jeg hadde samme følelse for et par måneder siden, da vi spilte borte mot Aston Villa. Du blir litt ekstra spent når du møter din gamle klubb. Du ønsker å vise dem hvorfor du flyttet på deg ved å vinne kampen. Jeg var så heldig at jeg fikk være med å vinne på Villa Park, og vi vant i tillegg overbevisende. Jeg er sikker på at Andy og Jose er ute etter noe lignende. Det hadde vært hyggelig om vi kunne vinne kampen for dem.