Downing håper på hell foran mål

Stewart Downing venter fortsatt på sin første ligascoring for Liverpool, men kantspilleren tror den er like om hjørnet.

- Jeg tror på at jeg kan score flere mål, sier Downing til Liverpoolfc.tv.

Engelskmannen har truffet treverket en rekke ganger denne sesongen, og Downing håper at lykken foran kassa snart snur.

- Jeg har vært litt uheldig denne sesongen, siden jeg har truffet både stolpen og tverrliggeren. Men jeg kommer aldri til å gi opp. Hvis jeg fortsetter å komme i gode posisjoner, gjør jeg meg fortjent til litt flaks, fortsetter han.

Downing har scoret to FA-cupmål denne sesongen, og flankespilleren ble matchvinner da Liverpool slo Stoke i cupkvartfinalen. Nå håper han på scoring mot Newcastle i morgen.

- Det er strålende om jeg får min første ligascoring for Liverpool i nordøst - spesielt om vi vinner kampen. Men det viktigste for meg er uansett at laget spiller bra og at vi vinner kampen.

27-åringen satte seg ikke mål om å score et visst antall mål foran sesongen, og engelskmannen ser på scoringer som en bonus. Men Middlesbrough-gutten legger ikke skjul på at han gjerne vil score mot Newcastle.

- Å score mot Newcastle vil selvsagt gjøre meg glad, sier han.

Downing opplever en litt motsatt formkurve i forhold til resten av laget. Kantspilleren har nemlig funnet formen den siste måneden, og Downing ble blant annet kåret til banens beste spiller i Ligacup-finalen.

- Jeg har vært stabil den siste måneden. Jeg håper det varer, for vi har noen store kamper foran oss. Da trenger vi spillere som er klare for oppgaven.

Engelskmannen har vært inn og ut av laget i debutsesongen på Merseyside. Det har vært frustrerende for Downing, som håper å etablere seg på laget i sesonginnspurten.

- Jeg er som alle andre - jeg ønsker å være på laget og spille bra. Forhåpentligvis kan jeg vedlikeholde formen, fordi EM-sluttspillet venter etter sesongslutt. Jeg ønsker å være med i troppen, så en god sesongavslutning vil være nyttig for meg, forklarer 27-åringen.

Downing har vært med og slå Everton i to kamper denne sesongen. Om to uker venter Merseyside-naboen i FA-cupsemifinalen på Wembley, og det er en kamp Downing ser frem til.

- Jeg så det komme. Jeg så de første minuttene av kampen deres mot Sunderland, og jeg tenkte at Everton ville vinne. De startet godt og var klare for oppgaven. Det kommer til å bli en tøff test for oss. Vi har slått dem to ganger i ligaen, men det spiller ingen rolle i semifinalen. Det er en enkeltkamp, så vi må være klare for kampen. Jeg tror vi kan vinne.

Newcastle, Blackburn og Aston Villa står på programmet før møtet med Everton, men Downing slår fast at Liverpool ikke vil la seg distrahere av FA-cupfinalen.

- Jeg synes vi var dyktige foran Ligacup-finalen. Vi lot være å tenke på den, og kom til finalen etter å ha vist god form. Vi skal bygge opp momentum, som vi gjorde før Ligacup-finalen. Da fikk vi et godt resultat mot Brighton.

Downing synes de tre neste Premier League-kampene ser overkommelige ut på papiret, men 27-åringen påpeker at Liverpool har tapt for mange slike kamper denne sesongen.

- Det er overkommelige kamper, men vi må gå ut på banen og vinne. Vi har tapt for mange slike kamper denne sesongen. Det er lettere sagt enn gjort, men jeg har troen på at vi kan få til en god resultatrekke, avslutter Stewart Downing overfor Liverpools offisielle hjemmeside.