Downing øyner startplass på Wembley

Stewart Downing håper at hans gode spill mot Brighton vil gi ham en mulighet til å spille fra start når Liverpool møter Cardiff i Carling Cup-finalen på Wembley førstkommende søndag.

Stewart Downing noterte seg for sin første målgivende pasning i sin Liverpool-karriere da han sto for forarbeidet til Andy Carrolls 3-1-scoring mot Brighton. Han håper dette vil bety at det ikke blir noen reprise fra 2004, da han var ubenyttet reserve for Middlesbrough i ligacupfinalen mot Bolton.
- Det var en flott kamp å spille, spesielt i 2.omgang. Det var fint å få noen mål foran The Kop, sier Stewart Downing til Liverpoolfc.tv.

- 1.omgang ble litt vrien da de fikk utligningen og gjorde det vanskelig for oss, men manageren sa til oss i pausen at vi skulle fortsette med det vi gjorde og da ville målene komme.

- Jeg synes vi spilte meget bra i 2.omgang. Jeg trivdes virkelig der ute. Jeg og Jose så at vi fikk litt rom. Manageren fortalte oss at vi skulle forsøke å utnytte rommet, og jeg synes vi gjorde det bra på begge sider. Det var der flesteparten av målene kom fra.

- Det er hard konkurranse om plassene her. Jeg tror det er flott for manageren. Det gir ham hodebry. Vi har alternativer over hele banen, alle ønsker å være i startelleveren, og det er bra for klubben.

- Det var godt lagspill. Jeg var litt heldig da jeg klarte å komme meg fri, men det var en god avslutning fra Andy, sier Downing om Carrolls 3-1-mål.

Tre av målene var selvmål av Brighton.
- Det var litt sprøtt. De var litt uheldig ved noen av dem, men det var godt for oss å skape sjanser og ta vare på dem. Det har trolig vært vår undergang til tider på hjemmebane denne sesongen – å skape mange sjanser, men ikke utnytte dem. På søndag gikk det imidlertid bra for oss.

Downing håper på en vinnermedalje i sin første sesong på Anfield.
- Vi har en hel uke til å forberede oss til Carling Cup-finalen nå. Vi skal forberede oss godt og gjøre alt riktig. Cardiff kommer ikke til å bli en enkel kamp. Finaler er aldri enkle. Vi skal forberede oss riktig og sørge for å gjøre jobben den dagen.