Downing ute mot høyre

Brendan Rodgers ønsker å bruke Stewart Downing mot høyre. 28-åringen er skuffet over forrige sesong, og klar for å kjempe om plassen på laget.

Den tidligere Middlesbrough-spilleren måtte tåle mye kritikk etter sin debutsesong, hvor han ble hentet for store penger for å være servitør for Andy Carroll og Luis Suarez, men ble stående uten mål eller målgivende i ligaen. Han sier det ikke handlet om selvtillit.

- Jeg var skuffet over hvordan det gikk forrige sesong, men jeg er sikker på at jeg ikke er en "selvtillitsspiller". Jeg ønsker bare å være i et lag og gjøre det bra. Det er ikke moro når en ikke får resultatene, og vi måtte tåle mye kritikk forrige sesong da det ikke skjedde. Spesielt med oss nye spillere som hadde kommet inn, sier Downing til Liverpool Echo.

- Da jeg var i Middlesbrough og nye spillere kom inn, så hendte det at de fikk mer kjeft enn de lokale spillerne. Jeg tenkte ofte at det var litt urettferdig ettersom vi vinner og taper som et lag, men slik er fotballen, og folk har sine meninger.

Downing ble matchvinner i Brendan Rodgers sin første offisielle kamp som Liverpool-manager. Den nye sjefen ønsker kantspilleren lenger opp i banen, i en posisjon hvor han kan skjære innover.

- Alle managere har sin egen spillestil, og manageren ønsker å bruke meg mer til høyre. Han vil ha meg høyere opp i banen slik at jeg kommer meg i scoringsposisjon oftere. Kanskje lå jeg litt dypt forrige sesong. Forhåpentligvis vil det fungere, og jeg kommer meg i posisjon til å score flere mål.

- Jeg gjorde det i to år i Aston Villa under Martin O'Neill og Gerard Houllier, og trivdes med det. Kyle Walker spilte bak meg, og Glen Johnson er samme type spiller. Jeg ble vant med det, og liker å spiller der. Målet jeg scoret (mot Gomel) kom fra den posisjonen, og forsvarere misliker noen ganger når vinger skjærer innover.

Nå er han klar for å kjempe om en plass i førsteelleveren til den nye manageren.

- Alle tenker på den nye spillestilen til manageren, og om de kommer til å passe inn eller om de får spilletid. Men det eneste du kan gjøre er å trene bra, og vise hva du kan i kamper. Det eneste du kan gjøre er å vise manageren at du fortjener å være på laget. Vi kan sitte å prate og si "jeg burde spilt", men han vil ikke høre på sutring. Du må spille bra, og det er alt du kan gjøre, avslutter Downing.