Downing vil motbevise kritikerne

Flere eksperter er kritiske til at Stewart Downing kom med i England EM-tropp. Kantspilleren står uten både scoring og målgivende for Liverpool i Premier League 2011/12.

- Jeg ser det bare som noen andres mening. Jeg har stadig blitt tatt med av de fire eller fem seneste England-managere. Jeg har blitt signert av to topp managere (Martin O’Neill og Kenny Dalglish). For meg er det nok, sier Stewart Downing ifølge Daily Express.

- Disse managere ser selvsagt noe i mine prestasjoner og ferdigheter. Det er alt jeg konsentrerer meg om. Jeg senker hodet og fortsetter med jobben min.

- Statistikk har tatt over spillet - «Han scorer ikke og han har ikke målgivende.» Hvis dere ser på hva jeg gjorde i Aston Villa, så satte jeg disse sjansene. Forrige sesong var jeg på linje med det, men ikke i Liverpool. Det så ut til at vi trengte fire eller fem sjanser for å score et mål, og det var vår største undergang. Det er derfor vi ikke kunne drepe kamper. Vi misbrukte for mange sjanser.

- Det med scoringene er flaut, det faktum at jeg ikke scoret nok mål. Jeg er på laget for å stå bak scoringene og legge dem på et fat, men dersom ingen klarer å sette dem  .... men jeg burde ha scoret flere mål.

- Jeg traff stolpen og tverrliggeren mange ganger, så jeg er skuffet, spesielt ettersom jeg scoret for Aston Villa året før. Slik er fotball. Noen ganger er du i dytten og får mål, noen ganger ikke. Kanskje scorer jeg 10 eller 15 neste sesong.

Liverpool havnet på 8.plass i Premier League, og enkelte eksperter finner det er merkelig at Anfield-klubbenl har hele seks spillere i Englands tropp.
- Jeg synes ikke de seks spillerne gjorde det så dårlig – det er bare det at som en hel gruppe var vi ikke kliniske nok. Det handler om personlige meninger. Hvis det var åtte Manchester United-spillere på laget og de ikke vant ligaen, ville folk da spørre om hvorfor de var her?

- Som spiller må du være mentalt sterk og konsentrere deg om de gode sidene ved kampene våre fordi manageren har sett noe som viser hvorfor vi har blitt tatt ut.